DSC 6261

Testközelben az ELTE dolgozói

2017. 01. 30.
DSC 6261

Az „Egészséges életmód az ELTE-n” kampány keretein belül „Testközelben” címmel félnapos előadássorozatot szervezett az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar és a BEAC az ELTE dolgozói számára.

Január 25-én az „Egészséges életmód az ELTE-n” kampány keretein belül „Testközelben” címmel félnapos előadássorozatot szervezett az ELTE PPK és a BEAC kimondottan az ELTE dolgozói számára. A rendezvény dolgozói kezdeményezésre jött létre: Balogh-Kovács Márta, az ELTE PPK munkatársa, mint ötletgazda és szervező, valamint Demetrovics Zsolt, a PPK dékánja példamutató módon támogatta az esemény létrejöttét.

A Kazinczy utcai épületben megrendezett eseményre az ELTE szinte minden karáról és központi szervezeti egységéből érkeztek munkatársak, az előadásokra 60 regisztrált résztvevő volt kíváncsi.

Az esemény célja volt, hogy segítséget nyújtson az első, kezdeti lépésekhez az ELTE dolgozói számára, gondolatébresztő legyen az egészséges életmód fogalmáról.

A maguk is rendszeresen sportoló előadók hitelessége, személyes példái nagy motivációt jelentettek minden résztvevő számára.

Az előadássorozatot Köteles Ferenc, az ELTE PPK Egészségfejlesztési és Sporttudományi Intézetének igazgatója kezdte. Előadásában a testi tudatosság és a sport szubjektív pozitív hatásáról beszélt.

Ezt követően Bárdos György, az ELTE PPK ESI professzora az egészség védelmének és megőrzésének társadalmi szerepére tért ki, melynek megvalósulásához megfelelő intézményrendszer, pénz és közakarat szükséges.

A nap harmadik előadását Berkes Tímea, az ELTE PPK ESI egyetemi adjunktusa tartotta, a pszichológus és történész az életmódváltás gyakorlati megvalósításához adott tanácsokat.

DSC_6216

Az előadások szünetében Dömény Kata, a BEAC edzője mindenki legnagyobb örömére alaposan átmozgatta az ülésben megfáradt résztvevőket.

Székely Mózes, az ELTE PPK tudományos főmunkatársa, a Felnőttképzés-kutatási és Tudásmenedzsment Intézet oktatója előadásának fő pontja az életminőség-görbe volt, mely az egészség/életmód – életévek tengelyen mutatja az életminőség változását a testmozgással és annak hiányában az évek múlásával.

DSC_6272

Hevesi Krisztina, sport- és szexuálpszichológus záró előadásából pedig kiderült, hogy a szex megvonása csak az élsportolók számára lehet kedvező, ezzel ellentétben a rendszeres szex csökkenti az érzelmi kilengések számát és a menopauza könnyebb megélésében is szerepet játszik.

DSC_6307

A rendezvény végén Simon Gábor a BEAC ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy az ELTE és a BEAC vezetése elkötelezett a sportolási lehetőségek fejlesztésében, kiemelten a mindenki számára elérhető közelségben levő infrastruktúra-fejlesztésben. Ezen fejlesztések megvalósulásáig és azt követően is az ELTE minden dolgozóját várják a BEAC valamennyi edzésén, sporteseményén.

A szervező Balogh-Kovács Mártával készített interjú az ELTE Online honlapján olvasható: http://elteonline.hu/sport/2017/01/27/testkozelben-lehettunk/

Az eseményen készült fényképek ezen a linken elérhetők!

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech