131 Rókaűzők

Szarvasűzés után rókára hajtottak a Polythlon futói

2011. 10. 16.
131 Rókaűzők

Az áprilisi Szarvasűzőkön szerzett ezüstérmen felbuzdulva az október 8-i Rókaűzők két csapatában is rajthoz álltak az ELTE-BEAC Polythlon Sashegyi Gepárdjai. Bár a 2009-ben debütáló, Kaposvár és Pécs közötti váltóverseny presztízsben még nem érhette utol a hazánk egyik legnagyobb egyetemi sportrendezvényének számító szarvasűzést, a csodaszép környezet, a remek szervezés és a nevezők évről-évre növekvő száma dinamikus fejlődési pályára állította a Rókaűzőket.

A 72 km-es pálya tizenkét szakaszát 5 óra, 45 perc, 21 mp alatt tette meg a Rosszabbul futunk, mint négy éve nyolc sportolója. Az ELTE-polgárok széles spektrumát felvonultató csapat az egyetemi sport összetartó és közösségformáló erejének szimbóluma is lehetne. A futást Kovács Erika Renáta, a TTK oktatója kezdte meg, aki Bérczi Kristóf matematika doktorandusznak adta át a stafétát. A váltó tagja volt még Fischer Anita, Koch Norbert (ex TTK), Szilágyi Jenő, Boroznaki Lajos és Márkus Viktor. A negyedik, 6,5 km-es szakaszt Viktor futotta a leggyorsabban, aki ezzel a rendezvény Álomváltójába is bekerült. Értékelésében Boroznaki Lajos az egyéni teljesítmények mellett a csapat összehangolt működését is kiemelte, amivel áprilisban még akadtak problémák. „Nagyon büszke voltam a csapatra. Mind futásban, mind szervezettségben a topon voltunk, a két autóval mindenkit oda tudtunk időben szállítani a váltóhelyére, és mindenkinek volt ideje magára és a futásra koncentrálni” – írja Lali az Edzésonline-on.

A Vad-ászok csapatában kapott helyet a BTK-s Kiss Mirella és Massányi Kinga, a TTK-s Besztercei Balázs és Füzesi Tamás, a PPK-ról pedig Horváth Bernadett és az áprilisi ezüstérmes csapat tagja, Dorner László. A váltóval futott Beda Szabolcs, a Spar Maraton OB egyéni bronzérmese, csapat aranyérmese, de a sikerhez nélkülözhetetlen volt Székely Szendrei Zsolt, Stohl Róbert, Vonnák Dzsamilla, Nagy Katalin és Jónás Anett teljesítménye is. Az ötödik helyet 6:23:04-es idővel szerezte meg a csapat. A záró 3,5 km-t 15 percen belül futó Horváth Bernadett így emlékszik vissza a Rókaűzőkre: „Ez volt életem leghangulatosabb futóversenye. Gyönyörű helyeken ment a verseny, remek szervezéssel, minden a helyén volt. Ami a szakaszomat illeti, nagyon durva lejtőn rohantunk le, azért lett ennyire jó az idő. Mondjuk toltam is neki rendesen, még soha nem hajtottam ennyire ki magam futáson. A végén már annyira remegtek a lábaim, hogy alig tudtam futni, de az utolsó pár száz métert még úgy megnyomtam, ahogy csak bírtam. Jó érzés volt – szó szerint – beszáguldani a célba.”

Ha te is szeretnél hasonló élményeket átélni, fuss velünk november 6-án a Tudás Ú;tja félmaraton egyetemi OB-n, vagy látogass el új belépők számára ajánlott futóedzéseinkre hétfőnként és csütörtökönként. Ha beszállsz a csapatba, jövőre velünk űzheted a szarvast, a rókát, vagy akár mindkettőt!

A részletekről érdeklődj futóedzőnknél, Szabó Gábornál!

Elérhetőségek:
e-mail: [email protected]
mobil: 0620/777-42-37

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech