DSC 7265

Szárnyaló Lufthansa az I. ELTE Info-Park Kupán!

2013. 11. 25.
DSC 7265

További neves vállalatok is indultak a november 23-án első ízben, hagyományteremtő szándékkal megrendezett tornán, ahol a 115 éves BEAC töltötte be a házigazda szerepét.

A torna elindításának céljai között szerepel, hogy az ELTE környezetében működő cégek élő kapcsolatba kerüljenek egyetemünkkel a sporton keresztül, és összemérhessék futballtudásukat a pályán. Az A-csoportban az EPSON, a GEA EGI, a MOL és a Vodafone csatázott egymással, míg a B-csoportban az ELTE Karrierközpont, a Lufthansa, a Swietelsky és a Telekom lépett a műfűre. A torna fővédnöke Dr. Mezey Barna, az ELTE Rektora volt.

A-csoport

EPSON – MOL 1:4

A csoport nyitótalálkozóján a MOL kerekedett felül. A győztes csapatból Tóth kétszer is eredményesnek bizonyult, mellette még Mosonyi és Mikulán szerzett találatokat, az EPSON részéről Völgyi talált a MOL kapujába.

GEA EGI – Vodafone 1:3

A GEA EGI tisztességesen helyt állt a nagyobb játékerőt képviselő Vodafone ellen, Sándor révén gólt is szereztek, de ellenük Zsíros, és Tóth bizonyult kétszer is eredményesnek.

EPSON – Vodafone 0:4

A kondícióval nem volt gondja a Vodafone csapatának, bár nem volt sok idejük pihenni, mégis magabiztos játékkal hozták az EPSON elleni mérkőzést. Farkas, Fabók, Dancsók, és Tóth talált kapuba a meccsen.

GEA EGI – MOL 0:5

A MOL jóval erősebbnek bizonyult a GEA EGI ellen. Török egyszer, míg Varga és Mikulán kétszer zörrentette meg az ellenfél hálóját.

GEA EGI – EPSON 2:3

Mindkét csapat két vereséggel nyitott a tornán, ezért különösen nagy csatát vívtak egymással azért, hogy a csoport harmadik helyét elcsíphessék, ennek érdekében minden erejüket mozgósították. Végül az EPSON gárdájának sikerült kiharcolnia az 5. helyért való mérkőzés jogát egy igen szoros meccsen.

MOL – Vodafone 1:1

Nagy tétje már nem volt ennek a találkozónak, a továbbjutás már egyik csapat részéről sem volt kétséges. A két nagyvállalat ütközete igazságos döntetlent hozott, kiegyenlített erők küzdelme folyt a pályán. 7-7 ponttal sikerült továbbjutniuk az elődöntőkbe.

B-csoport

Swietelsky – ELTE Karrierközpont 7:0

A mérkőzés egészében a Swietelsky akarata érvényesült, a második félidőben sikerült is bedarálniuk a házigazdákat, akiknek a tornát megelőző napokban állt össze a kerete. A győztes csapatban egyébként pályára lépett – illetve az egész tornán képviseltette magát a korábbi nagypályás labdarúgó válogatott – Aranyos Imre is.

Lufthansa – Telekom 4:1

Színvonalas, mindkét oldalon sok helyzettel tarkított találkozón a Lufthansának sikerült jobb helyzetkihasználással a mérkőzést megnyernie.

Swietelsky – Telekom 3:0

A győztes gárda átmentette az első meccsen már bemutatott mozgékonyságát és szervezettségét. Lehengerlő gyorsasággal vezették akcióikat, és erre nem volt ellenszere a Telekomnak.

Lufthansa – ELTE Karrierközpont 0:0

Az ELTE-s csapat okulva az előző meccs keserű tapasztalatából már sokkal rendezettebben állt fel az ellenfél ellen. A szerencse is szerepet is játszott abban, hogy a sokkal offenzívebb Lufthansa nem talált kapuba, de az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a Karrierközpontosok nagyon jól szervezték a védelmüket.

Lufthansa – Swietelsky 1:4

A Lufthansa nem sokat pihent erre a meccsre, talán ez is szerepet játszott abban, hogy a Swietelsky olyan „könnyen” nyerte meg zsinórban a harmadik mérkőzését is. Veresége ellenére a Lufthansa tovább jutott, és mint a későbbiekben azt látni fogjuk, elég szépen talpra is állt.

Telekom – ELTE Karrierközpont 6:0

A házigazdák ezen a meccsen sem találták a helyüket a pályán, a biztos védekezést feladva próbálták megtörni a góltalansági szériájukat, de nem jártak sikerrel, és a Telekom csapata rendre kihasználta az előtte adódó lehetőségeket. Simon Gergő, a torna gólkirálya egymaga 3 gólt szerzett.

Helyosztók:

7. helyért:

ELTE Karrierközpont – GEA EGI 3:1

Ezen a meccsen kijött az ELTE-nek a lépés, és megtört a góltalanság is. Balogh Szilárd szépségdíjas találataival a vendéglátók két góllal vezettek, és bár a GEA még szépíteni tudott, ezzel izgalmassá téve a végjátékot, de a végén a Karrierközpont megszerezte a harmadik gólját is, ezzel beállítva a 3:1-es végeredményt.

5. helyért:

EPSON – Telekom 1:6

A Telekomnak nagy csalódás lehetett, hogy nem az éremért küzdhettek, ezért mindent beleadtak ezen a meccsen, az EPSON is a végsőkig küzdött, de a végére minden erejükből kifogytak.

Elődöntők:

Vodafone – Swietelsky 1:0

A találkozó esélyesének a Swietelsky számított, hiszen a csoportmérkőzések során lehengerlően játszottak, 3 meccsen összesen 14 gólt szereztek és csak 1-et kaptak. A labda azonban gömbölyű, így történhetett meg az, hogy a Vodafone nyerte az első elődöntőt. A papírformát Farkas góljával sikerült felborítani.

Lufthansa – MOL 1:1 (Büntetőkkel 2:0)

Kiélezett küzdelmet hozott a rendes játékidő, melyben nem bírtak egymással a küzdő felek. A győztes kilétét 7 méteresekkel döntötték el, és ebben a Lufthansa bizonyult erősebbnek.

Bronzmérkőzés:

Swietelsky – MOL 1:0

A két csapat közel azonos játékerőt képviselt, ez az eredményen is meglátszik. A harmadik helyért folytatott küzdelemben Aranyosék egy góllal kerekedtek felül riválisukon, akiknél talán csak egy hajszállal voltak jobbak ezen a napon.

Döntő:

Lufthansa – Vodafone 0:0 (Büntetőkkel: 2:0)

Ahogyan az várható volt, a döntő nem hozott nyíltsisakos küzdelmet, és gól nélküli döntetlennel zárult, bár helyzetek azért jócskán akadtak. Büntetőpárbajban sikerült eldönteni a kupa sorsát, és ahogy az elődöntőben, úgy a fináléban is a Lufthansa bizonyult jobbnak az idegek játékában.

A torna legjobb kapusának Vereckei Gábort (Lufthansa) választották, aki 5 találkozón összesen csak 6 gólt kapott, és végig parádésan védett. A kupa gólkirálya Simon Gergő (Telekom) lett, 5 góllal.

A szervezők nem titkolt szándéka, hogy a hagyományteremtő szándékkal életre hívott tornát jövőre is megrendezzék. Az ELTE és a BEAC ezzel a rendezvénnyel egy komoly lépést tett abba az irányba, hogy egy élő kapcsolat alakuljon ki a vállalatok és az egyetem között.

Az I. ELTE-Info Park Kupa végeredménye:

  1. Lufthansa
  2. Vodafone
  3. Swietelsky
  4. MOL
  5. Telekom
  6. EPSON
  7. ELTE Karrierközpont
  8. GEA EGI

K. J.

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech