2

Sport határok nélkül! Kitűzték a nagyszőlősi vármegye házára a KEK zászlaját

2019. 05. 02.
2

Április 30-án kerültek átadásra azok az adományok, melyeket a BEAC által szervezett 10. KEK keretében a játékosok, szurkolók és támogatók közösen gyűjtöttek össze a kárpátaljai iskolások számára

A BEAC által szervezett, összmagyar multisport esemény, az idén jubiláló Kárpát-medencei Egyetemek Kupája (KEK) szokásos eseményeként április 30-án kerültek átadásra azok az adományok, melyeket a játékosok, szurkolók és támogatók közösen gyűjtöttek össze a kárpátaljai iskolások számára.

A jótékonysági felhíváshoz idén is csatlakozott fővédnökként az Országgyűlés Hivatala, Kövér László házelnök támogatásával, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár asszony, Budapest Főváros, mely idén Európa Sportfővárosa, a Rákóczi Szövetség, a Decathlon Magyarország, a Semmelweis Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint a labdarúgó, kosárlabda és röplabda országos szövetségek.

Idén a kárpátaljai Perényi Zsigmond Középiskola magyar diákjai kapták a támogatást. Az átadó az intézmény majálissal összekötött ünnepségével együtt került megrendezésre. A nagyszőlősi járás magyar diákjai közül több mint 300 gyermeket nevelő iskola Perényi Zsigmond báró nevét viseli, aki a 1848/49-es szabadságharc vértanúja volt.

Ma az iskola a korábbi vármegye házának patinás épületében működik, és az összegyűjtött adományoknak köszönhetően az oktatás tovább tud majd bővülni egyre több és változatosabb testneveléssel, és órák utáni sportolási lehetőséggel.

Az átadó zárásaként az iskolai diákjai és tanárai barátságos mérkőzést játszottak a KEK szervezőivel.

Az eseményen készült valamennyi fotó megtekinthető a GALÉRIÁBAN.

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech