Szakmai nap

Sikeres szakmai napot tartott az ELTE Sportiroda

2015. 02. 16.
Szakmai nap

Egyesületünkhöz ezer szállal kötődő, korábbi sportösztöndíjasok tartottak előadást munkájukról, amelyek egyféle útmutatóul szolgáltak az egyetemi sportszervezésért felelős hallgatók számára.

Szakmai napot tartott klubunk és az ELTE EHÖK az egyetem sportszervező ösztöndíjas hallgatói számára február 13-án az ELTE Bogdánfy úti sporttelepén Az ELTE Sportiroda megbízásából megvalósuló program célja az egyetemi sportszervezésért felelős hallgatók továbbképzése, sportági, sportszervezési és kommunikációs ismereteik fejlesztése.

A program első fele a korábbi sportösztöndíjasok előadásaiból állt, amelyet egy rendhagyó látogatás követett a nemrégiben átadott Tüskecsarnokban.

A szervezők felkérésére olyan korábbi, sikeres sportösztöndíjasok tartottak bemutató előadást munkájukról, akik a mai napig az ELTE sportéletének szervezői. A megjelenteket Pozsár-Szentmiklósy Zoltán, hallgatói ügyekért felelős rektori megbízott köszöntötte.

Pulay Szilvia, az ELTE-BEAC Aerobik szakmai vezetője, a Nike Training Club edzője a kezdetektől mutatta be az aerobik fejlődését az egyetemen, „Aerobik forradalom az ELTE-n” címmel. A kis létszámú foglalkozásoktól a több mint száz fős edzéseken át a közel hatszáz fős sportoló közösség kialakításáig vezető munkát, valamint a hallgatói, szervezői felelősség szemüvegén keresztül mutatta be.

Árendás Tamás, az ELTE-BEAC Futsal Szakosztály vezetője a sportág alakulását „Kispályától az NB I.-ig” címmel ismertette a hallgatóknak. A prezentációból a résztvevők megismerhették az egyetemi labdarúgás történetét, eseményeit és kiemelkedő eredményeit.

Szabari Krisztián a kosár sportág férfi szakágának elmúlt öt évének sikereiről beszélt, amelynek legkiemelkedőbb eredménye - a több nemzetközi szereplés mellett - a 2014-es MEFOB bronz érem elnyerése és több ALL STAR játékos kinevelése.

A szünet előtti utolsó előadást Kovácsik Rita tartotta a cheerleading sportág hazai bevezetésének történetéről. Előadásából egy hazánkban egyáltalán nem ismert sportág sikeres felemelkedését, az ELTE ebben elfoglalt vezető szerepét ismerhettük meg, nemzetközi fellépésektől az országos egyetemi bajnoki cím elérésig.

A szünetet követően Molnár Ágnes „Keleti mese avagy a hastánc népszerűsítése az egyetemen” c. előadást hallgatták meg a sportösztöndíjasok. A hastánc népszerűsítésének, egy új közösség felépítésének fortélyaiba láthattak bele a jelenlévők a még jelenleg is aktív sportösztöndíjas hallgató előadásának keretében.

Ezt követően a többször Ironman Kis Gyula, beszélt az ELTE-BEAC Polythlon-Triatlon szakosztály felépítéséről és működéséről, „Hogyan jussunk el az ELTE-ről Hawaiira” címmel.

A záróelőadást Kis Róbert, az 5vös 5km egyik szervezője tartotta a legsikeresebb ELTE-s tömegrendezvényről. A legfontosabb szervezési folyamatokon túl arra is fény derült hogy a korábbiakban családias futóverseny miképp nőtte ki magát egy közel ezer fős, jelentős futóeseménnyé.

A szakmai napon résztvevők BEAC ajándékcsomagokat kaptak. A program megvalósítását az ELTE Sportiroda támogatta, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség a „KMR Intézményi Sportiroda Pályázat 2014: Integrált felsőoktatási sportirodák felállítása és fejlesztése a Közép-magyarországi régió állami felsőoktatási intézményeiben” című projekt keretében.

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech