P1160319

Sikeres az ELTE-BEAC sportpályázata

2014. 05. 06.
P1160319

A rövid határidő és a program újszerűsége ellenére is már 12 pályázat érkezett be az ELTE-BEAC-hoz. Egyesületünk számára nagy öröm, hogy sok intézetben, tanszékben, sőt egyes karokban is van együttműködési szándék az egyetemi sport felvirágoztatására.

Április 27-én az első esemény már meg is valósult az ELTE-BEAC sportpályázat keretein belül: az ELTE KCSSK kollégiumi pályáján a fizikusoké volt a főszerep. A Magyar Fizikushallgatók Egyesületének nevében, az ELTE Helyi Bizottságának (EHB) elnökségi tagjai rendeztek egy 6 vegyes, hallgatói és tanári csapatokból álló focitornát. A Fizikus Foci nyertese a Gurigák csapata lett, akik veretlenül kerültek a dobogó legfelső fokára. Az ELTE-BEAC pályázatának köszönhetően a nyertes csapat nyereménye egy kupa, valamint az EHB részéről egy oklevél volt.

P1160317A torna szervezőjét Hegedűs Dávidot kérdeztük a Fizikus Fociról: „Az egész programról elmondható, hogy remek hangulatban telt. Kiemelném a rengeteg lelkes és sportos oktatót, akik megtiszteltek minket jelenlétükkel, és láthatóan jól érezték magukat, hiszen már érdeklődtek a következő Fizikus Foci időpontjáról. A nagyszámú érdeklődésre való tekintettel úgy tervezzük, hogy a Fizikus Foci egy rendszeresített EHB program lesz, ahol mind tanár, mind diák kikapcsolódhat fizikusok körében, miközben némi sportot is belecsempészünk a napjába. Véleményem szerint az ilyen alkalmak remek lehetőség a tanár-diák viszony fejlesztésére. A rendezvény remek példát mutatott erre, hisz a sok kötetlen beszélgetés mellett a tanárok felvetették a lehetőségét, hogy akár rendszeresen összejárjunk focizni.”

Az ELTE-BEAC számára is nagyon fontos, hogy az egyetemi oktatók támogassák és népszerűsítsék a sportolási lehetőségeket. A hallgatók elsősorban a diáktársakon és oktatókon keresztül szereznek információt az egyetemi programokról, így kiemelten fontos, hogy az ELTE oktatói is a sportolás, a rendszeres testmozgás felé irányítsák egyetemünk jelenlegi és jövőbeni hallgatóit. A pályázat eseményeiről folyamatosan beszámolunk, május végétől, egészen július elejéig számos szabadtéri, főleg az ELTE vízi sporttelepén megrendezésre kerülő program nyert támogatást.

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech