20139661 1584796818229137 7384110383261742312 n

Remekeltek rúdtáncosaink Zalaegerszegen

2017. 07. 19.
20139661 1584796818229137 7384110383261742312 n

A BEAC és a gödöllői Catwalk Ironairbase polefitnessezői az egyéni elismerések mellett egyúttal az I. Restart Rúdsport Verseny “Legjobb stúdiójának” járó különdíjat is elhódította

Július 16-án Zalaegerszegen rendezték meg az I. Restart Rúdsport Versenyt, melyen az ELTE-BEAC Polefitness és a gödöllői Catwalk Ironairbase rúd és légtorna stúdió közösen nevezte négy kategóriában 12 versenyzőjét, s e szép számú küldöttség az egyéni elismerések mellett egyúttal a verseny Legjobb stúdiójának járó különdíjat is elhódította.

Volt, aki már pénteken útnak indult, volt, aki a zalaegerszegi stúdióban, hálózsákban töltötte a verseny előtti éjszakát, de a versenyzők szerint az első hazai nyári verseny minden egyes megtett kilométert (és a több hónapos felkészülést is) megérte.

Amatőr női kezdő kategóriában Pogácsás Bettina lépett színpadra, akinek bár nem akadt ellenfele, a legutóbbi verseny óta továbbfejlesztette a koreográfiáját s ezt mindenképpen szerette volna bemutatni, így is aranyéremmel és ajándékcsomaggal jutalmazták sámán témájú produkcióját.

Amatőr női középhaladóban Resch Borbála indult és végzett az ötödik helyen, akinek idén ez volt a harmadik versenye s egyúttal harmadik koreográfiája.

A verseny legnépesebb mezőnyét az amatőr női haladó alkotta, ahol Ivancsó Viktória a nyolcadik helyet szerezte meg, ezzel egyik legjobb egyéni teljesítményét könyvelheti el. Vikinek ez volt a negyedik versenye idén, melyeken mindig új és újabb koreográfiákat mutatott be és egyre jobban szerepelt.

Szintén a haladók között indult a tavasszal még duóban versenyző Kovács Alíz.

Elit női egyéniben indult szakosztályunk vezetőedzője, Farkas Lilla. A minimális kitűzött célt elérve a hetedik helyet szerezte meg rutinos versenyzők és trénerek között, egy szintén új koreográfiával.

A mezőnyben indult Lilla edzője, Sárai Tícia is, aki a tavasz folyamán részt vett a BEAC-osok felkészítésében, végül 5. hellyel és különdíjjal jutalmazta őt a hazai rúdsport és rúdművészet kiválóságaiból álló zsűri, köztük Presinszki Ákos, aki már számos alkalommal vizsgáztatta a BEAC Polefitness növendékeit itt a Bogdánfy úton.

A fúzió gödöllői szakasza is szépen szerepelt, amatőr női középhaladóban az arany és a bronz érem is a csapathoz került.

A versenyzők ezúton is szeretnének köszönetet mondani Arany Médeának, a zalaegerszegi Restart Rúdsport Verseny szervezőjének és a PoleCats rúd és légtorna egyesület vezetőjének, hogy ilyen színvonalas és zökkenőmentes eseményt szerveztek.

A BEAC-osok nyáron sem pihennek, jövő héten már indul az újabb szezon, valamint augusztusban még egy intenzív hétvégét is terveznek. Az is biztos, hogy szeptemberben, az őszi szezon kezdetén újabb növendékekkel vágnak bele a versenyfelkészülés küzdelmeibe.

Az ELTE BEAC Polefitness Facebook oldalán a csatlakozás lehetőségeiről mindent megtudhattok, a @eltebeacpole Instagram oldalon pedig számos képet láthattok a rudasok élményeiről, mindennapjairól.

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech