20160912 Sport7 VET 004 1920x1280

Rajtol az ELTE-BEAC Polefitness tavaszi szezonja!

2018. 02. 15.
20160912 Sport7 VET 004 1920x1280

A polefitness szezon FEBRUÁR 26-án indul, és a szorgalmi időszakban tíz héten át zajlanak az edzések

2018. február 26… Amikor is a tizenharmadik bérletes szezonját kezdi meg az ELTE-BEAC Polefitness csapata a Bogdánfy úti Tükrös teremben.

„Ha ámulva figyeled az ismerőseid fényképeit, de még nem volt lehetőséged kipróbálni, most ne hagyd veszni az esélyt. Félned semmitől sem kell, a rúd-fitnesz, noha komoly és nehéz sportág, kortól, előképzettségtől és alkattól függetlenül űzhető – csak annyi kell hozzá, hogy szeresd a kihívásokat, hogy merd átlépni a korlátaidat. Gyakorolj elszántan, és éned olyan rejtekét is felfedezheted, amelyről korábban álmodni sem mertél. Nem túlzás, itt mindenki megtalálhatja önmagát, hiszen az erőelemektől kezdve egészen a művészi produkciókig terjed a sportág, része az akrobatika, a tánc, a koreográfia, a nyújtás, velejárója a szenvedély, az alakformálás és a közösség. Erős leszel, sportos, de nőies. Hihetetlen léptékben népszerűsödő, látványos mozgásforma, amely már az ELTE sportéletét is színesíti. Találkozzunk a tükrök előtt, a határaidon túl.”

Nagy öröm és siker egyben, hogy félévről félévre óraszámban és típusban is többet tudunk adni a polefitness iránt érdeklődőknek. A 2018-as tavaszi szezonban például már 15 (TIZENÖT!) időpontra jelentkezhettek, hétfőtől péntekig, reggeltől estig kínálunk nektek különböző óratípusokat, bízva abban, hogy mindenki megtalálja a számára vonzót.

Az óratípusok a következők:

Polefitness: Egymásra épülő, fokozatosan nehezedő rudas technikákat, forgásokat és trükköket sajátíthattok el, amelyek amellett, hogy rendkívül látványosak, még sokoldalúan fejlesztenek is. Fix és forgó rudat egyaránt használunk, szintrendszerben oktatunk és versenyeztetünk.

Poledance: Ha már legalább 5 órán át foglalkoztál a polefitnessel, akkor itt szintet léphetsz azzal, hogy csatlakozol a táncos órához, ahol a már megtanult alapelemek variációiból alkotunk néhány perces koreográfiát. Talán a legizgalmasabb óratípus, minden héten más zenei műfajt, táncstílust, eszközt, témát használunk fel a koreográfiákhoz.

Erősítés: Ez a típus akkor is tökéletes lehet neked, ha más sportág mellé keresel kiegészítő edzést, és akkor is, ha most szeretnél elkezdeni a testeddel foglalkozni. Az erősítő órán a saját testsúlyos, páros és rudas erősítő gyakorlatok után a rudas erőelemek megtanulására, gyakorlására fektetjük a hangsúlyt.

Nyújtás: Szintén jöhetsz sportos előélet nélkül, vagy más sportágból, de akár akkor is, ha rudas hajlékonysági elemek miatt negatív spárgára áhítozol. Kevesen ismerik fel időben, hogy a nyújtásra mennyire szükség van, laza izomzattal és ízületekkel rengeteg sérülést elkerülhetsz, miközben a regenerációd is jóval gyorsabb lesz az átlagosnál, nem beszélve az így végrehajtható látványos mozdulatokról! Az órákon elsősorban a spárgákra nyújtunk, a vállat és derekat lazítjuk, olykor viszont akrojógázunk és rudas hajlékonyságot fejlesztő elemeket is tanulunk.

A szezon FEBRUÁR 26-án indul, a szorgalmi időszakban tíz héten át zajlanak az edzések, a végén pedig szintvizsgát tehettek. A fix időpontra szóló bérlet 9900 forintba kerül, az árat a sportirodában lehet befizetni, de előtte mindenképp regisztrálnotok kell az [email protected] címen a nyilvános Facebook oldalon megadott feltételek szerint.

Ha mindent egyszerre szeretnél, természetesen, vehetsz több bérletet is, ha pedig kicsit még tartasz a rúdtól, de mégis kíváncsi vagy rá, az ismerkedést elkezdheted kiegészítő edzéseinken is.

Tanítványainktól:

„Amíg a téli szezonban nem kezdtem el a polefitnesst, közösségben sosem mertem sportolni, feszengve éreztem magam. Itt viszont abszolút pozitív élmények értek, amik által rendszeresen sportolni kezdtem a pole mellett is. „

„Olyan mozdulatokat és mozgásokat próbálok ki sikeresen és biztonságosan hétről-hétre, amikről előtte meg voltam győződve, hogy képtelenség. Nagyon felszabadító élmény, a pole foglalkozások után még órákig vigyorgok!”

„Koromból, alkatomból adódóan félve mentem egy éve az első órára. Összekerültem egy csapat egyetemistával, akik a lányaim lehetnének. Nagyon kedvesek, bátorítóak voltak, jókat vihogtunk edzések alatt a bénázásokon, és együtt örültünk, ha valakinek sikerült egy újabb elem. Soha nem éreztem, hogy kilógok közülük! „

Akinek még ismeretlen a rúdsport, a polefitness fogalom, forgassa bátran a Sportkisokost, vagy keresse fel a szakosztály Facebook (ELTE-BEAC Polefitness) és Instagram (@eltebeacpole) oldalát.

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech