Poly

Polythlonos sikerek a Vasi Vasemberen!

2013. 07. 17.
Poly

Múlt hét szombaton rendezték az amatőrök olimpiai távú országos bajnokságát Szombathelyen.

A Vasi Vasember néven elhíresült legendás magyar verseny, ami egyébként az első triatlon verseny volt az országban, idén is vonzotta az ország minden részéből érkező sportolókat.

AZ ELTE-BEAC Polythlon csapatát 17fő képviselte. A verseny egy meglehetősen fontos állomás volt sportolóinknak, a két hét múlva megrendezésre kerülő hossztávú bajnokság előtt.

A tökéletesen ideális időben a szombathelyi Csónakázó tó környéke adott otthont a versenynek. Az 1.5 kilométeres úszást a tóban, a 40 kilométeres kerékpározást a környező települések között, míg a záró számot, a 10 kilométeres futást a tó körüli utcákban és a skanzen területén rendezték meg. A közel 400fős indulói létszám még hazai viszonyok között is soknak mondható, és mivel országos bajnoki címeket osztottak, így sokan fő versenyüknek tűzték ki a viadalt.

Az ELTE-BEAC Polythlon sportolói nagyszerűen helytálltak, és két korosztályos bajnoki (Kis Gyula /férfi 3./, Laluska Zsuzsa/női 2./), valamint két harmadik helyet (Székely Gellért /junior/, Szabó Csilla/női 2./) zsebeltek be. Kis Gyula a férfiaknál abszolút második helyen ért célba, míg a hölgyeknél Laluska Zsuzsa ugyanebben az összevetésben ötödik lett. Férfi csapatversenyben is dobogóra állhattak fiaink, mivel ezüstérmet értek el ebben a kategóriában. A lányok csapatversenyében bronzérmet akaszthattak Polythlonos sportolóink nyakába, így mindent összevetve igen szép hétvégét zártunk.

Csapatunk tagjai közül sokan egyéni rekordot értek el a versenyen, amihez alighanem a versenyt megelőző balatoni edzőtáborunk pozitív hatása is nagyban hozzájárult.

Következő versenyünk a Nagyatádon megrendezésre kerüli ironman távú országos bajnokság, ahová 70 fővel érkezik csapatunk, amivel valószínűleg ismét kiérdemli majd a legnépesebb alakulatnak járó címet!

(Kis Gyula írása)

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech