CP1 9400

Női önvédelmi tréning és személyes biztonság az egyetemen

2019. 09. 05.
CP1 9400

A tavalyi sikereken felbuzdulva az ELTE és a BEAC közösen indítják el az új félévben rendszeres önvédelmi edzéseket az egyetem hallgatónőinek.

A tavalyi sikereken felbuzdulva, az ELTE Kancellária Szolgáltatási Igazgatóság támogatásának köszönhetően, a BEAC szervezésében az új félévben is elindulnak a rendszeres önvédelmi edzések az egyetem hallgatónőinek.

A tréning időpontjai: 2019/2020-as tanév I. (őszi) félév szorgalmi időszak alatt (2019. szeptember 9. (hétfő) és 2019. december 14. (szombat) között) MINDEN SZERDÁN 17:00 – 18:00 óra közötti időszakban

A tréning helyszíne: ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium tornaterme (1088 Budapest, Trefort utca 8.) A tréningen kis csoportokban dolgoznak.

Kapcsolódó szabadon választható kredites kurzus a Neptunban: Női önvédelem és személyes biztonság építőelemei

Az önvédelmi fogások gyakorlása mellett vagy azzal párhuzamosan érdemes az önvédelem és a személyes biztonság témakörében további ismereteket szerezni!

Az ELTE ÁJK Kriminológia Tanszék ennek érdekében Dr. Inzelt Éva és Ilyash György vezetésével hirdette meg a Női önvédelem és személyes biztonság építőelemei című szabadon választható kurzust minden kar hallgatói részére

Neptun-kód: J4:xFAK(2kr):N17 - 2 kredit

Az órák helyszíne: ELTE ÁJK B épület, 04-es gyakorló (1053 Kecskeméti út 10-12./Magyar u. sarok)

Az órák időpontja: SZERDA, 17:00 – 18:30

A kurzus tartalmából itt elérhető egy ízelítő: https://www.beac.hu/hirek/eletmod/szituacios-tudatossag-az-onvedelem-alapja/

A kurzus kapcsán további kérdésekre válaszolnak az oktatók ([email protected]).

A tréning instruktorai:

HORVÁTH JUTKA ([email protected])

Horváth Jutka a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC) Harcművészeti Szakosztályában dolgozik. 2000-ben kezdte el karatét tanulni. Jelenleg 3. danos fekete öves karatéka.

NOVÁK DÓRA ([email protected])

Novák Dóra a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC) Harcművészeti Szakosztályában dolgozik. Jelenleg fekete öves, második danos goju-ryu-s karatéka. Gyerekkora óta karatézik, korábban kyokushin karatét tanult, ahol 1. dan övfokozatot ért el.

Karateirányzatuk az okinawai goju-ryu, szervezetük a Magyar Karate Szakszövetség tagja. 2015-ben elindítottak egy programot, amelyen utcai önvédelmi képzést tartanak, elsősorban nőknek. Ezeken szimulált utcai támadásokra tanítanak elhárító technikákat, illetve eredményes visszatámadásokat lehetővé tevő mozdulatsorokat. A gyakorlatok hatékonyak, de egyszerűek, így olyan emberek is könnyen elsajátíthatják, akik nem jártasak a harci művészetekben. Az elmúlt évek során több helyen is tartottak képzéseket többek között civil szervezeteknél, mozgásstúdiókban, önkormányzati intézményekben és iskolákban.

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech