Zozo

˝Nagyobb szükség lesz a szurkolókra, mint korábban bármikor˝ – Kedvence ellen is előnyére fordítaná a ‘hazai pályát’ a BEAC

Bár az előző fordulóban vereséget szenvedett, összességben jó előjelekkel várhatják egyetemistáink az NBI alsóházi rájátszásának 5. fordulóját a Rubeola ellen. Hétfőn este jön a playoff ‘ötödik döntője’.
2023. 04. 03.
Zozo

A vártnál jóval jobban indította az alsóházi rájátszást az ELTE-BEAC csapata, amely az első három bajnokiján egyaránt veretlen maradt. Egy nyíregyházi bravúrdöntetlent követően mindkét hazai összecsapást – a Magyar Futsal Akadémia és a Nyírbátor ellen is – behúzta, csakhogy az előzetesen talán legnagyobb riválisnak tartott, előbb említett duó is okozott meglepetéseket. A ‘Bátor Nyíregyházán és Dunakeszin is be tudta gyűjteni a három pontot, miközben az MFA meglepetésre az Újpestet és a Nyíregyházát is két vállra fektette a legutóbbi két körben.

Béni Zoltán fiai fordulatos, nagy iramú mérkőzést vívtak Újpesten, kétgólos hátrányból fordítottak, aztán végül mind a három pont és a rájátszásbeli veretlenségük is a negyedik kerületben maradt’. Ezzel együtt, az Újpesttel karöltve még mindig a legjobb playoff-mérleggel bírnak az alsóházban, csakhogy az alapszakaszból hozott pontok miatt, a fordulót megelőzően a kiesést jelentő, utolsó előtti pozícióból várhatják a sereghajtó Rubeola elleni, hétfő esti csörtét. A Rubi az egyetlen olyan csapat a mezőnyben, amely ellen a BEAC pozitív összmérleggel zárt az első huszonkét meccs után – a 3-3-as hazai odavágót követően ugyanis 8-0-ra diadalmaskodtak egyetemistáink a csömöriek ellen – azaz könnyű kiszámolni, öt pontból négyet a Rubi ellen gyűjtött a BEAC.

338139011 991721525125179 8074936426735382254 n

Hazai pályán még hibátlan a BEAC a rájátszásában (Fotó: Simó Szabolcs).

A Tigrisek az MFA elleni hazai sikerrel és az Újpest elleni, szintén hazai döntetlennel kezdték a rájátszás küzdelmeit, azóta viszont nyeretlenek, noha Nyíregyházán két góllal is vezettek, végül szűken kikaptak, a másik szabolcsi egylet ellen pedig a rájátszás eddigi legrosszabb teljesítményét nyújtva 6-2-es zakóba futottak bele.

A Rubeola jól erősített a télen, Huszty Dániel egyértelműen a kezdőcsapatba érkezett, de három U19-es válogatott játékos is a keret tagja, Hadzsi Máté, Katona Noel és Csikós Erik személyében. Huszty és Hadzsi az együttes 12 találatának kétharmadát jegyzi, előbbi ráadásul – az alapszakaszt is idevéve – nyolc meccsen hétszer volt eredményes, Hadzsi pedig 11-nél jár már ebben az idényben, amivel a legtermékenyebb Tigris. A BEAC-nál Fülöp Viktor és Dunai András is 10 gólos, előbbi a visszavágón egyszer már bevette Csikós kapuját, míg utóbbi – még Újpest játékosként – duplázott a Rubi ellen. Mivel a Nyírbátor az MFA-t fogadja, a Nyíregyháza pedig az Újpestet, a BEAC egy győzelem esetén biztosan bennmaradást jelentő helyre lépne előre a tabellán, sőt, ha lila-fehérek is begyűjtik mindhárom pontot idegenben, a szabolcsiak is a BEAC mögé csúsznának.

Béni Zoltán: Tudtuk, hogy nem fognak mindig úgy alakulni a mérkőzések, ahogyan azt mi akarjuk. Nem volt igazán jó meccsünk, de így is a lehető legkisebb különbséggel maradtunk alul. Felálltunk vert helyzetből, megfordítottuk a meccset, de az Újpest végül egy góllal jobbnak bizonyult. Tanulni fogunk a hibáinkból. Ami előre is sejthető volt, hogy a végéig ádáz küzdelem lesz a bennmaradásért. Bárki meg tud verni bárkit. Nem lehet más célunk a Rubi ellen, minthogy a lehető legtöbb pontot szerezzük, noha tudjuk ez a Rubi más mint az alapszakaszbeli.

Szekér Zoltán: Kisebb hiányérzettel fordulunk rá a következő mérkőzésre, hiszen az Újpest ellen nem tudtunk pontot, vagy pontokat szerezni. Ezzel együtt is azt gondolom, hogy ez jól sülhet el, mert még inkább győzelemre éhesen fogunk pályára lépni. Az alapszakaszt tekintve egy döntetlent és egy nagyarányú győzelmet sikerült elérnünk a Rubeola ellen, azonban hiba lenne ezekből kiindulni. Sokszor elmondtuk már: a rájátszás egy teljesen új bajnokság, amely tíz döntőből áll és minden csapat az „életéért” küzd. Hétfőn egy újabb nehéz feladat vár ránk, de egy célunk van: itthon tartani a három pontot, és ezért mindent meg fogunk tenni. A héten igyekeztünk felkészülni az ellenfélből, átbeszéltük a múltkori hibáinkat és próbáltuk élesíteni az öt a négy elleni játékunkat, mert előfordulhat, hogy majd alkalmaznunk kell a találkozó folyamán. A rájátszásban a hazai mérlegünk hibátlan, amely részben köszönhető a mérkőzésekre kilátogató hazai szurkolók buzdításának is. Hétfőn nagyobb szükség lesz rájuk, mint bármikor máskor, hiszen a lelátó másik oldalán a Rubi ultrák fognak helyet foglalni. Várunk mindenkit a mérkőzésre!

Férfi Futsal NBI., Alsóházi rájátszás
5. forduló
ELTE-BEAC – Rubeola FC
Helyszín: Sport11, Budapest.
Időpont: április 3., 20:15
Jegyár: 1000 Ft
Élő közvetítés: 1898 BEAC – Youtube

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech