1 6

Megvédte bajnoki címét az NSZK a VI. Alumni Kupán!

2015. 12. 21.
1 6

A sportéjszakát követő héten a “buborék” adott otthont az ELTE Alumni Alapítvány, az ELTE Sportiroda és a BEAC közös szervezésű tornájának, amelyen 8, egyetemünk volt hallgatóiból verbuválódott kispályás focicsapat vett részt.

2015-re immár hagyománnyá vált, hogy az ELTE volt hallgatói visszatérnek egyetemük sporttelepére: idén már 6. alkalommal mérték össze futballtudásukat egy karácsony előtti, baráti hangulatú tornán.

Az ELTE Alumni Alapítvány, az ELTE Sportiroda és a BEAC által rendezett VI. Alumni Kupán 8 csapat közel 70 játékosa csapott össze a bajnoki címért. A szervezők célja nem más, mint hogy összetartsák az ELTE volt hallgatóinak, sportolóinak közösségét.

0

A sorsolás után két csoportba osztották a csapatokat, ahonnan az első két helyezett jutott tovább. Fél nyolcra kialakultak a csoportok végeredményei: az A csoportban az Eltendables, valamint az FC Laby végzett az első két helyen, a B csoportból pedig a vártnak megfelelően a tavalyi győztes NSZK, és az ElteCon AllStars jutott tovább.

12

Az elődöntőben az Eltendables az ElteCon-nal, az NSZK pedig az FC Laby-vel mérte össze tudását: a párharcokból az Eltendables 3-0-s, míg az NSZK sima, 5-0-s győzelemmel jutott a döntőbe.

22

A döntőben nyert az NSZK, így a csapat idén is százszázalékos teljesítménnyel húzta be a tornagyőzelmet, míg a bronzmeccsen 3-1-es győzelmet aratott az FC Laby az ElteCon felett.

23

A VI. ELTE Alumni Kupa teljes eredménylistája

A szervezők idén is készültek különdíjakkal: a legjobb kapusnak Dr. Csurgay Andrást választották, míg a gólkirály címet – csakúgy, mint tavaly – az NSZK-s Bánk Levente szerezte meg.

A VI. Alumni Kupa végeredménye:

  1. NSZK
  2. Eltendables
  3. FC Laby
  4. ElteCon AllStars
  5. Berugosz FC
  6. S. RATIO
  7. Hajcsatok
  8. Folk Boys

fotók: Nagy Ádám Zoltán (ELTE Online)

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech