1 6

Megvédte bajnoki címét az NSZK a VI. Alumni Kupán!

2015. 12. 21.
1 6

A sportéjszakát követő héten a “buborék” adott otthont az ELTE Alumni Alapítvány, az ELTE Sportiroda és a BEAC közös szervezésű tornájának, amelyen 8, egyetemünk volt hallgatóiból verbuválódott kispályás focicsapat vett részt.

2015-re immár hagyománnyá vált, hogy az ELTE volt hallgatói visszatérnek egyetemük sporttelepére: idén már 6. alkalommal mérték össze futballtudásukat egy karácsony előtti, baráti hangulatú tornán.

Az ELTE Alumni Alapítvány, az ELTE Sportiroda és a BEAC által rendezett VI. Alumni Kupán 8 csapat közel 70 játékosa csapott össze a bajnoki címért. A szervezők célja nem más, mint hogy összetartsák az ELTE volt hallgatóinak, sportolóinak közösségét.

0

A sorsolás után két csoportba osztották a csapatokat, ahonnan az első két helyezett jutott tovább. Fél nyolcra kialakultak a csoportok végeredményei: az A csoportban az Eltendables, valamint az FC Laby végzett az első két helyen, a B csoportból pedig a vártnak megfelelően a tavalyi győztes NSZK, és az ElteCon AllStars jutott tovább.

12

Az elődöntőben az Eltendables az ElteCon-nal, az NSZK pedig az FC Laby-vel mérte össze tudását: a párharcokból az Eltendables 3-0-s, míg az NSZK sima, 5-0-s győzelemmel jutott a döntőbe.

22

A döntőben nyert az NSZK, így a csapat idén is százszázalékos teljesítménnyel húzta be a tornagyőzelmet, míg a bronzmeccsen 3-1-es győzelmet aratott az FC Laby az ElteCon felett.

23

A VI. ELTE Alumni Kupa teljes eredménylistája

A szervezők idén is készültek különdíjakkal: a legjobb kapusnak Dr. Csurgay Andrást választották, míg a gólkirály címet – csakúgy, mint tavaly – az NSZK-s Bánk Levente szerezte meg.

A VI. Alumni Kupa végeredménye:

  1. NSZK
  2. Eltendables
  3. FC Laby
  4. ElteCon AllStars
  5. Berugosz FC
  6. S. RATIO
  7. Hajcsatok
  8. Folk Boys

fotók: Nagy Ádám Zoltán (ELTE Online)

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni Jooble