Logo Universiade 2013 c kazan2013 com

Éremeső Kazanyban

2013. 07. 17.
Logo Universiade 2013 c kazan2013 com

Összefoglaltuk a XXVII. Nyári Universiade magyar szempontból legfontosabb történéseit.

Július 17.

Még egy szenzáció a végére! Aranyérmes a magyar férfi vízilabda válogatott! A mieink a fináléban 5-4-re verték a rendkívül erős csapattal felálló orosz válogatottat!

Július 16.

Ezüstérmes a magyar női vízilabda válogatott! Lányaink hősiesen küzdöttek, ám a kedd esti döntőben az orosz válogatott még túl nagy falatnak bizonyult. A végeredmény: Magyarország-Oroszország 11:18.

Július 15.

Lám Bálint kötöttfogású birkózásban (120 kg) bronzérmet szerzett Kazanyban! Ez már a 13. magyar érem a Tatárföld fővárosából.

Július 14.

A harmadik magyar arany szerzőjeÚjabb arannyal indult a vasárnapi nap a XXVII. Nyári Universiadén! Kiss Tamás C-1 1000 méteren bizonyult mindenkinél gyorsabbnak, az Óbudai Egyetem tanulója 4:10:837-es időeredménnyel ért célba.

Kajak-kenusaink jó szokásukhoz híven ezután sem álltak le az éremgyűjtéssel: a délelőtt folyamán férfi kajak kettesünk és négyesünk is harmadik lett az 1000 méteres távon.

Női vízilabda válogatottunk Kanada 7-6-os legyőzésével bejutott a kedd esti, Oroszország elleni fináléba!

A vízi sikerek mellett a birkózócsarnokból is nagyszerű hírek érkeztek vasárnap: Barka Emese, a Semmelweis Egyetem hallgatója az 59 kilósok között végzett a harmadik helyen.

Július 13.

Biczó Bence is aranyérmes!Megszületett a magyar csapat második aranyérme! Biczó Bence, a Debreceni Egyetem hallgatója 200 méteres pillangóúszásban 1:55:32-es időeredménnyel ért fel a dobogó legmagasabb fokára!

Újabb bronzérem! Sleisz Gabriella, a Gödöllői Szent István Egyetem hallgatója birkózásban (-63 kg) érte el remek eredményét.

Július 12.

Pénteken újabb magyar sikernek örülhettünk: Zsivoczky-Farkas Györgyi, a Semmelweis Egyetem hallgatója hétpróbában, csodás teljesítménnyel, 6269 pontos, egyéni csúcsot jelentő eredménnyel lett harmadik!

Györgyi érmével együtt így a a Magyar Egyetemi Csapat összesen immár 6 éremnél (1 arany, 1 ezüst, 4 bronz) jár.

Július 11.

File MátyásSajnos már az első fordulóban kiesett a magyar férfi párbajtőrcsapat, a Hanczvikkel Márk, Peterdi András, File Mátyás (ELTE TTK, matematika), összeállítású csapat Kínától szenvedett 45:42 arányú vereséget.

Megszületett a negyedik magyar érem judóban, a Zámbori Bence (66 kg), Ungvári Attila (73 kg), Csoknyai László (81 kg), Vér Gábor (90 kg), Crjenics Miklós, Bor Barna (100-100 kg) összeállítású csapat bronzérmet szerzett Kazanyban.

Július 10.

Bravúrgyőzelem, továbbjutottak női kosarasaink! Kína – Magyarország 67-80, a legjobb nyolc közé jutó magyar csapat játékosa, az ELTE TTK hallgatója Mansare Anna Manti, aki a csapat javuló labdaszerzéseiből, lepattanóiból erősen kivette a részét.

Július 9.

elte_szinkronA keddi nap volt ELTE-BEAC-os szempontból az Universiade eddigi legörömtelibb napja, hiszen ahogy arról külön hírben is beszámoltunk, a magyar szinkronúszó csapat, soraiban az egyetemünk hallgatóival, Blaskó Lilivel, Kovács Zsuzsannával, László Rékával és László Zsófiával szabad kombinációban bronzérmet szerzett.

Július 8.

Az aranyos vasárnap után a hétfői napnak is (v)érmes reményekkel vágott neki küldöttségünk, és nem is kellett csalatkoznunk: a magyar csapat kollekciója két bronzzal is gazdagodott a nap folyamán!

Csepregi Gábor, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatója, a harmadik helyen végzett a férfi könnyűsúlyú egypárevezősök mezőnyében, 7:32.62-es időeredménnyel.

Ezt követően nem sokkal Csoknyai László is bronzérmet szerzett, a Semmelweis Egyetem hallgatója a cselgáncsozók -81 kg-os súlycsoportjában a koreai Lee Seungsu legyőzésével állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Július 7.

Az első magyar aranyérem szerzőjeAz igen impozánsra sikerült megnyitóünnepséget követően nem sokkal, már vasárnap magyar győzelemnek örülhettünk, hiszen Joó Abigél, judóban, -78 kg-os súlycsoportban megszerezte küldöttségünk első aranyérmét!

Órákon belül egy másik cselgáncsozónk is remekelt, Bor Barna, a Pécsi Tudományegyetem hallgatója +100 kg-os súlycsoportban a dobogó második fokára állhatott fel.

Július 6.

A Universiade Faluba történő beköltözésről a magyar csapattal tartó Török Olivér jegyzetét olvashatjátok:

„Lassan benépesedik a londoninál kisebb méretű Universiade Falu, a 27. Nyári Universiádén. Előny, hogy a falu kisebb Kazany városaterületen fekszik, így könnyebben bejárható. Ha valaki mégsem bírná a gyaloglást (ilyen nincs, hiszen sportolókról van szó), 12 személyes elektromos kisautók állnak rendelkezésre, melyek 10 percenként közlekednek, és a megállókban fel lehet rájuk szállni. De kerékpárt és rollert is igénybe lehet venni.

Az ún. „shuttle bus” használata is ajánlott, hiszen a Falun belül csak két sportlétesítmény található (a férfi vízilabda- és a tenisz komplexum). Minden résztvevő számára elérhető a menetrend szerinti buszjárat az egyes versenyhelyszínekre. A „shuttle bus” akkreditációs kártyával használható. A csapatsportágak dedikált járművet kapnak az edzések, mérkőzések idejére azok időrendjének megfelelően. Ezeket a csapatokhoz rendelt önkéntesek segítségével legalább 6 órával az aktuális esemény előtt le kell foglalni. A Kazanyi Szervező Bizottság javaslatot tesz az indulási időpontokra a Minden igényt kielégítő ellátásbiztonságos célba érés érdekében. A buszok menetrendjéről a helyszínen részletes, nyomtatott tájékoztató biztosított. A sportcsarnokok, stadionok (pl: Kazany Aréna, Aquatics Palace, stb.) kb. félórás utazás után elérhetőek.

Természetesen edzeni is lehet a Faluban: van atlétika-, kosárlabda-, röplabda edzőpálya, fitness terem. 28 lakóépületével a kazanyi Universiade Falu 13.000 fő elszállásolására alkalmas. A Falu hivatalosan július 20-án zár be, utána campusként működik tovább. A Kazanyi Állami Egyetem hallgatói használják kollégiumként immár 2 éve, az átadás óta.”

A teljes beszámoló a linkre kattintva, a MEFS oldalán érhető el!

(Fotó: MEFS, MTI)

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech