Kapitany tollas

Magas labda volt…

2014. 01. 12.
Kapitany tollas

Szerencsére sokan le is csapták. Jól sikerült a II. ELTE Tollaslabda Kupa, a sportágat népszerűsítő december 15-i amatőr verseny. Egyéniben és párosban is szép számmal indultak versenyzők.

Immár második alkalommal rendeztek tollaslabda kupát a BEAC-on. Újdonságnak számított, hogy ezúttal párosban is nevezhettek a tollasozni vágyók. Talán ennek is köszönhető, hogy az első kezdeményezésnél jóval nagyobb figyelmet kapott ez a rendezvény. Szám szerint: párosban tizenketten (itt fiúk-lányok együtt indulhattak), egyéniben pedig tíz női- és huszonegy férfi játékos nevezett, így összesen ötvenöt versenyző vett részt a megmérettetésen.

A verseny a páros kategóriák küzdelmeivel kezdődött, a csapatok előzetesen három csoportba lettek sorsolva. Nagy lelkesedéssel kezdett neki a versenynek az összes csapat, mindenki kitett magáért, de csak a csoportmeccseket megnyerő párok juthattak tovább a helyosztó mérkőzésekre. Itt már komolyabb csatákat láthattunk. A legjobb hat versenyző közül a dobogó harmadik fokára állhatott Seress Júlia és Zimek Gábor, ezüstérmes lett Orvos-Nagy Barbara és Tóth Richárd, a torna legjobbjai pedig Tollas Emese és Kapitány Péter lettek. A győztes páros mindkét tagja kimagaslott a mezőnyből, ezt a későbbiek is igazolták.

A torna további történéseit az ELTE Online hasábjain olvashatjátok el.

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech