DSC 0434

Legyetek ti a főváros legjobbjai! - Nevezzetek a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokságra!

2017. 10. 27.
DSC 0434

Az MLSZ Budapesti Igazgatóság immáron ötödik alkalommal írja ki a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokságot.

Az MLSZ Budapesti Igazgatóság immáron ötödik alkalommal írja ki a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokságot.

Kiknek szól a bajnokság, kik indulhatnak, miért érdemes nevezni, mennyibe kerül valójában a nevezés, lehetsz-e válogatott futsal játékos ha BEFB-ben indulsz?

Ezekre a kérdésekre adunk rövid válaszokat mostani cikkünkben.

 • Kik nevezhetnek, és kik szerepelhetnek a bajnokságban?
  Minden budapesti, ill. Pest-megyei felsőoktatási intézmény hallgatóiból álló csapat, akik megfelelnek az MLSZ versenykiírásának. Hallgatói jogviszonnyal rendelkező, vagy egy évnél nem régebben záróvizsgát tett hallgatók. Mivel MLSZ bajnokságról van szó, a felsőoktatási intézmény, vagy azzal együttműködésben álló sportegyesület igazolt, érvényes sportorvosi engedéllyel bíró sportolói szerepelhetnek a mérkőzéseken.
 • Meddig lehet nevezni, mennyibe kerül a nevezési díj?
  2017. november 8. (szerda) a nevezési határidő. Az MLSZ részére (Tao. támogatásnak köszönhetően, 90%-al csökkentve) befizetendő 40 e Ft/csapat a nevezési díj, 1000 Ft éves tagsági díj (ha még nem tagja a nevező egyesület az MLSZ-nek).

 • Mely felsőoktatási intézmények szoktak részt venni, lehet-e több csapattal is nevezni?
  Eddig az ELTE, BME, TE, PPKE, BCE, ÓE, KGRE, MET, NKE, SE csapatai vettek részt. Igen, lehet több csapattal is nevezni egy intézményből, de egy sportszervezet maximum két csapatot indíthat el a bajnokságban.

A tavalyi bronzérmes ELTE PPK Futsal csapata

 • Milyen lebonyolítás lesz, mikor és hol lesznek a meccsek?
  Ezúttal két csoportban két játéknapos alapszakasszal és a bajnoki négyesdöntővel kerül megrendezésre a bajnokság!
  Az alapszakasz játéknapjai: 2017. december 9. és 2018. február 10. A négyesdöntő időpontja: 2018. március 14.
 • Kik voltak az eddigi bajnokok, milyen a bajnokság színvonala?
  A TF és a BME csapata 2-2 bajnoki győzelemmel áll a lista élén. A magyar futsal számára örömhír, hogy több stabil Nb2-es futsal csapat nőtt ki a BEFB-ből, ill. versenyeztet budapesti egyetemi csapatot is, így a színvonal egyre erősebb és kiegyensúlyozottabb, ami azt is jelenti, hogy új csapatok, a futsallal most ismerkedő labdarúgóknak is helye, lehetősége van a bajnokságban való indulásra.

A tavalyi győztes BME csapata

A BEFB-el kapcsolatosan minden más kérdésre választ kaphatnak az érdeklődő csapatok, szervezők a nevezési feltételekről, versenykiírásról az MLSZ Budapesti Igazgatóságának honlapján: http://igazgatosagok.mlsz.hu/2017/10/26/nevezes-a-budapesti-egyetemi-futsal-bajnoksagra/

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech