Elhunyt Daróczi Gábor “Dara”

Mély fájdalommal tudatjuk a kedves sporttársakkal, hogy 2019. szeptember 10-én hosszan tartó betegség után, életének 67. évében elhunyt Daróczi Gábor, a klub korábbi labdarúgója, szakosztályvezetője.

„Dara” hálátlan időszakban lett a csapat intézője, szervezője, összetartója. Elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy az MLSZ-alapító BEAC az elmúlt 120 év legutóbbi harmadában is megszakítás nélkül részt vett a magyar labdarúgás életében. Akkor volt számára szinte mindennél fontosabb a foci, a BEAC és főként a csapat mindenkori labdarúgói, amikor az éppen ott játszókon és rajta kívül senki másnak. Ha éppen reménytelennek is tűnt a BEAC labdarúgó szakosztályának helyzete, jó érzés volt, hogy tudtuk, Ő ott van, és ha tud, segít.

Daróczi Gábor "Dara" álló sorban, balról az első, mint szakosztályvezető a BEAC focicsapatával

Nagy szerepe van abban, hogy a BEAC Labdarúgó Szakosztálya - az első és a második csapaton át egészen a veteránokig - nemcsak túlélte az elmúlt éveket, fejlődni is képes volt, és idén, hosszú évek bolyongásai után újra otthonra, hazai pályára talál a Mérnök utcai sporttelepen. Gábor ebben is örömmel segédkezett és még megélte, hogy révbe érünk.

2011-es BEAC küldöttgyűlésen a klub Felügyelő Bizottságának elnökeként

Daróczi Gábor 2009-től a BEAC Felügyelő Bizottsága elnökeként is segítette a klubot. 2018-ban, a BEAC 120. évfordulója alkalmából Yolland Arthur-díjban részesült sokéves kiemelkedő munkásságáért, a klub megmaradásáért és fejlesztéséért végzett, példaértékű munkájáért.

Daróczi Gábort 2019. szeptember 30-án, 15:00 órakor helyezik végső nyugalomra a Budapest-Kelenföld Szent Gellért Plébánián (1115 Budapest, Bartók Béla út 149.)

Álló sorban jobbról a második, mint a BEAC csapatának játékosa, a Bogdánfy úti sporttelep egykori labdarúgó pályáján