NAZ 5063

Kupagyőztes beugró

2014. 01. 13.
NAZ 5063

A Gyulai Amazonok helyén induló Univerzum magabiztos, helyenként tetszetős játékkal nyerte a III. ELTE-BEAC Női Futsal Kupát.A kiegyensúlyozott mezőnyben női együtteseink nem jutottak tovább csoportjaikból.

Immáron harmadik alkalommal rendezték meg 2014. január 12-én az ELTE–BEAC Női Futsal Kupát, amelyen az elmúlt bő egy esztendő során több mint 15 csapat fordult meg az ország minden tájáról. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club által szervezett téli felkészülési tornára ezúttal Szegedről és Szombathelyről is érkeztek csapatok, míg az egészségügyi és technikai problémák miatt szereplését visszamondó Gyulai Amazonok helyére a magyar női futsal egyik emblematikus gárdája, az Univerzum ugrott be.

A kora délutáni csoportmérkőzéseken kiélezett harc folyt a rájátszásba kerülésért: a továbbjutásnak végül a fővárosi Univerzum, a Szegedi AK, a Szombathelyi ESE és a tatabányai Kalafa örülhetett. Az izgalmas elődöntők után a bronzmérkőzésen a Szeged 2-0-ra győzött a kupa végére kissé elfáradó Tatabánya ellen, míg a döntőben az Univerzum meggyőző játékkal múlta felül a válogatott játékosokat is soraiban tudó szombathelyi együttest. A Footgolf Hungary felajánlásának köszönhetően a tornagyőztes együttes egy Footgolf élményjátékot is nyert – 9 szakaszra, 12 fő részére, 50000 ft értékben – a Magyar Golf Club kisoroszi golfpályájára.

A torna gólkirálynője címet Horváth Hanna (Univerzum) és Zimányi Kovács Anikó (Szegedi AK) – megosztottan – nyerte el 8-8 találattal. A kapusok versenyében Kiss Emília (Szombathelyi ESE) végzett az élen.

A tornáról az ATV jóvoltából egy rövid összefoglaló is készült (a felvételbe belepörgetve 19:15-nél esik szó a tornáról).

végered

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech