140406 Klein David Repuloter0108

Klein Dávid elindult a világ tetejére

2014. 04. 08.
140406 Klein David Repuloter0108

Kezdetét vette a SPAR Everest Expedíció, amelynek célja, hogy egyetemünk bölcsészkaros hallgatója, Klein Dávid első hazai hegymászóként oxigénpalack nélkül mássza meg az Everestet.

Kezdetét vette a SPAR Everest Expedíció, amelynek célja, hogy Klein Dávid első hazai hegymászóként oxigénpalack nélkül mássza meg a világ legmagasabb hegyét. A nem mindennapi kísérlet sportértékéről tanúskodik, hogy az Everestnek összesen több mint 5000 megmászását tartják számon, míg ennek csak egy töredéke, hozzávetőleg 200 történt „tisztán”, palack nélkül. Egyetemünk bölcsészkaros hallgatója április 6-án búcsúzott el a családtagjaitól a Liszt Ferenc Repülőtéren, és meg sem állt a Mount Everest alaptáboráig. Optimális esetben a tavaszi monszun érkezése előtt, május 20. után kerül sor a csúcstámadásra. Klein Dávid 2007-ben már eljutott 8650 méterig, vagyis 200 méterre sikerült megközelítenie a csúcsot, és továbbra is küzd a magyar extrémsport sikeréért.

Az expedíció első szakasza az alaptábor megközelítése Katmanduból, amely során 5 nap alatt csaknem 4000 métert emelkednek a Himalájában. Ezt követi a táborépítés, amely akkor zárul le, ha 8300 méteren sikerült felépíteni a 3-as tábort. A harmadik szakasz a csúcstámadás, amelyre optimális esetben május végén kerül sor, ekkor a kiépített táborokon keresztül irány a csúcs.

Kövesd nyomon Te is napról napra Klein Dávid csúcskísérletét az expedíció hivatalos honlapján!

forrás: http://www.sparexpedicio.hu/

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech