2

Kívül-belül megújul az ELTE Aerobik

2016. 01. 28.
2

2016 tavaszára az ELTE Aerobik Coach csapata nem kisebb célt tűzött ki, minthogy közösséget teremtsen! Közösséget, amely a mozgás mellett valami többről is szól!

Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő BEAC-os tánc, aerobik, cheerleading, jóga és zumba edzések is mutatják, hogy jelentős az igény a rendszeres testedzésre és az egészséges életmódra. Az ELTE hallgatói, dolgozói, és a BEAC sportolói a február 8-án rajtoló félévben új eszközökkel, egységes edzői ruházattal találkozhatnak, valamint egy vadonatúj testet-lelket felfrissítő programsorozathoz csatlakozhatnak.

A BEAC Aerobik Szakosztályának munkatársai több területen is komoly előrelépéseket terveznek az előttünk álló évben. Erről kérdeztük Kovácsik Rita szakosztályvezetőt és Pulay Szilvia vezetőedzőt.

„Kiemelt célunk, hogy olyan órákkal színesítsük az eddig is bőséges kínálatot, ahol több eszközt használhatnak a sportolóink. A Mérnök utcában step aerobik edzések is lesznek, miután most januárban beszereztük a szükséges eszközöket, így már elegendő step pad fog minden sportoló rendelkezésére állni. A kollégiumi órákat is színesítjük így a gerinctréninghez botokat, gumiszalagokat és kézi súlyzókat vásároltunk, a Kerekes úti kollégiumban pedig polifoamok segítségével bővítjük az elvégezhető gyakorlatok számát" – mondta el Kovácsik Rita.

Újdonság lesz az aerobik edzők egységes megjelenése is, akik a klub új sportruházatában fogják tartani a foglalkozásokat és tavasszal is várható lesz, hogy az ELTE Online fotósai is kilátogatnak az edzésekre.

Pulay Szilvia vezetőedző kezdeményezésére „ELTE Aerobik+" néven egy olyan új programsorozat indul az ELTE polgárai számára, melyben az edzések mellett az egészséges életmóddal, táplálkozással kapcsolatos előadások, életmód programok, tanácsadás, egyéb továbbképzések kapnak helyet. Az Aerobik+ Program keretében olyan közösségi, szabadidős események is megjelennek, amik túlmutatnak a rendszeres sportoláson. Tavasszal például kirándulások, Body&Mind est és a megszokott tavaszi Mozogni Boldogság aerobik nap is a programok között lesz. Február 3-án 18:30-tól kezdődő „Egészséges táplálkozás – tudatos életvitel” című Kálmán Teréz előadással debütál az ELTE Aerobik+ Program, majd 18-án folytatódik a változatos edzéseket, programokat felvonultató Body&Mind esttel.

2016-tól az edzők szakmai munkájára, továbbképzésére is egyre több figyelmet fog szentelni a klub. Együttműködést kötöttünk a Fitness Company-val, akik szakmai partnerként segítik edzőink továbbképzését, és egyesületi programjainkat fogják bemutatóikkal, előadásaikkal színesíteni.

„Az ELTE Aerobik+ Programsorozatunkkal szeretnénk egy kis “pluszt” adni a mindennapos edzéseken kívül is, és szeretnék ezzel megszólítani azokat is, akik még nem csatlakoztak immár közel 600 fős csapatunkhoz.”

Csatlakozzatok a Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradjatok le a programokról

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech