001 zsanett webre

Kenesei Zsanett duplázott!

2011. 03. 03.
001 zsanett webre

Az ifjúsági és junior korúaknak a hétvégén az országos bajnoksággal ért véget a fedettpályás szezon. Főleg középtávfutóink nyújtottak figyelemreméltó teljesítményt, kiemelném közülük Kenesei Zsanettét, aki első nap 1500 méteren nagy fölénnyel nyerte a bajnokságot, majd másnap 800-on egy lendületes futással szerzett bajnoki címet. Perjés Fanni, Pásztor Mercédesz, Sándor Krisztián és Dohoczki Tamás dobogós helyezést ért el.

Vasárnap gyors egymásutánban következtek a BEAC-osok fő számai, a 800 méternél maradva: Zsanettel egy futamban indult Perjés Fanni, aki bátor, magabiztos versenyzéssel, idei legjobbjával és egyben fedett pályás egyéni csúccsal ért be másodikként a junior lányok közt.

Szintén 800 méteren, szintén junior korúaknál, ám a fiúk versengésében Sándor Krisztián és Dohoczki Tamás csatázott egymással az ezüstéremért, s egy lassabb iramú első 600 méter után Krisztián megtartotta fölényét a végelszámolásnál. A két fiú teljesítményét illetően szót érdemel az a tény is, hogy most először álltak mindketten egyszerre korosztályos bajnokság dobogóján – reméljük, a nyáron már fényesebben csillog az érem valamelyikük nyakában.

Simon Áron elsőéves ifiként kissé bátortalanul versenyzett a négy körös távon, s egy „megtorpant” iramú első 600 méter után szépen hajrázott, az ifjúságiak négy futamát összesítve a 12. helyen végzett. 3000 méteren az – úgyszintén ifjúsági – lányok közt Ferenc Kata szintén kissé erőtlenül futotta a táv első kétharmadát, ám egy erőteljes hajrával, idei legjobbjával ért célba, egy előző napi kemény 1500 méterrel a lábában.

3000-en a junior fiúk mezőnyében tapasztalt irammenő futók álltak rajthoz, Kriván Andrással együtt. Andris a lendületes kezdés után is sokáig tartotta a tempót az élmezőnnyel, s időeredménye biztató kezdet a duatlon Európa-bajnokság válogató versenyei előtt néhány héttel.
Pásztor Mercédesz tavaly az év második felében nyújtott ingadozó teljesítménye után újra javuló formát mutat, a junior lányok közt magasugrásban a harmadik helyen végzett.

Az eseményről további fényképek, illetve Németh Ilona sprintedző értékekése Atlétika szakosztályunk honlapján találhatóak.

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech