Tájfutás

Itt a tavasz, irány a természet!

2012. 03. 24.
Tájfutás

Az ELTE-BEAC Tájfutó Szakosztálya hamarosan két izgalmas tájfutóversenyt is rendez pár nap leforgása alatt.

Ha szeretsz futni és közben nem félsz egy kis szellemi kihívástól, akkor ott a helyed. Ismerkedj meg a tájfutással és velünk! Ha pedig rutinos tájfutó vagy, nem maradhatsz otthon!

JUBILEUMI KUPA, 2012. MÁRCIUS 28. SZERDA DU. KÁPOSZTÁSMEGYER

Van egy többgenerációs nagycsalád, ahol kitüntetett helyet foglal el ez a sportág. 50 év leforgása alatt 40 családtag választotta rövidebb-hosszabb időre ezt a versenyformát. Ezt a versenyt abból az alkalomból szervezzük, hogy a Hegedüs család első tájfutója (Aletta) 50 éve vett részt az első BEAC háziversenyén (1962. március Kakukk-hegy). A szakosztály vezetője, Hegedüs András is 50 éve kezdte az élethosszig tartó életformát, a tájfutást.

Káposztásmegyeren, a Farkas-erdőben várjuk azokat, akik szabadidejüket szívesen töltik a természetben. A tavaszi időpont lehetővé teszi, hogy a terep egyik izgalmas, de nyáron járhatatlan részét felavassuk, ehhez most új térkép készült. Vendéglátónk a Babits Gimnázium (1046. Budapest, Tóth Aladár u. 16-18), ahol kényelmes körülmények között vehetjük igénybe az öltözőket. Megközelítés: BKV: A 20E busz "Művelődési Központ" megállójától É-ra 300 m, 126-os és 126A busz "Gimnázium" megállójától K-re 100 m. Jelentkezés: 15:00-18:00 között, pályazárás 19:00 (napnyugta: 19:07).
Minden indulónak meglepetést is tartogatunk. ELTE-s hallgatók és oktatók a versenyen ingyen indulhatnak.
Pályakitűző: Hegedüs András

EÖTVÖS LORÁND EMLÉKVERSENY, 2012. ÁPRILIS 1. SOLYMÁR

1961 óta rendezi meg az egykori rektorunkról elnevezett emlékversenyt a BEAC Tájfutó Szakosztálya, mely országos szinten is rangos eseménynek számít. Idén 2012. április 1-én nappali, egyéni, középtávú, országos rangsoroló futam lesz Solymáron.
A verseny célja sportolási lehetőség biztosítása a tájfutók minden korosztályának, és az érdeklődőknek kipróbálni ezt a nem mindennapi sportágat. Ez a versenyünk is azért került tavaszra, mert a terep - ahol még soha nem volt verseny - később nem alkalmas tájfutásra, ebben az időpontban viszont izgalmas élményeket tartogat a jövendő indulóknak.

Április elsején, vasárnap a solymári sportcsarnok (öltözővel, zuhanyozóval és bő választékú olcsó büfével) lesz a versenyközpont, a vadonatúj térkép méretaránya 1 : 6000, alapszintköze 2,5 méter. A fiatalabb generációra gondolva természetesen lesz gyermekverseny és szalagozott pálya is.( A többieknek keresztezniük kell a Budapest - Esztergomi vasútvonalat, az áthaladást - a versenyeinken már megszokott és másutt is terjedő - nem mért átmenettel vezetjük át a fénysorompós vasúti átjárón, ahol természetesen csak szabad jelzésnél megengedett az áthaladás.)
Térkép és pálya: Hegedüs Ábel

Az ELTE hallgatóknak és dolgozóknak, valamint solymári lakosoknak a nyílt kategóriákban való indulás ingyenes.

A 2012. ÉVI EÖTVÖS LORÁND EMLÉKVERSENY KIÍRÁSA:

http://www.mtfsz.hu/versenyinfo/6493_i_Eotvos2012_kiiras.pdf


Az ünnepelt Hegedüs Aletta az őszi egyéni Országos Bajnokságon.

Várjuk minden csatlakozni vágyó ELTE-s hallgató jelentkezését és nevezését (lehetőleg március 27-ig) a [email protected] e-mail címen, a sportághoz kapcsolódó kérdésekkel keresd Hajas Csillát, aki majd a helyszínen is nagy szeretettel vár téged. További információk: http://people.inf.elte.hu/sila/tajfutas/

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech