Kek 2019 plakat

Indul a jubileumi X. Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának nevezése!

2019. 01. 28.
Kek 2019 plakat

február 28. és március 2. között immáron 10. alkalommal szervezi meg az ELTE és a BEAC a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját, csatlakozva a Budapest Sportfőváros 2019 programsorozatához.

Tíz évvel ezelőtt mi sem gondoltuk volna, hogy egy 150-200 fővel induló futsal kupa egy évtized alatt egy olyan multisport rendezvénnyé növi ki magát, ahol 5 sportágban, 3 napon keresztül közel 1000 egyetemista sportol együtt Budapesten! 2019. február 28. és március 2. között immáron 10. alkalommal szervezi meg az ELTE és 120 éves sportegyesülete, a BEAC a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját, csatlakozva a Budapest Sportfőváros 2019 programsorozatához.

A KEK a sporton keresztül lehetőséget nyújt arra, hogy a Kárpát-medencében tanuló felsőoktatási hallgatók a sporton keresztül élő kapcsolatot építhessenek ki egymással. A Kupa a futsal-, kosárlabda- és röplabdatorna mellett idén nyit az egyéni sportok irányába és a programra felkerül az asztalitenisz és az E-sport is, ezzel mindinkább multisport eseménnyé téve az összmagyar sportrendezvényt.

Az egyes tornák minden évben jótékonysági programokkal egészülnek ki. A közös, nemes cél érdekében idén is összefogunk a résztvevő csapatokkal. A közelmúlt ukrajnai eseményei világossá tették a szervezők számára, hogy a leginkább rászoruló, nehéz körülmények között élő kárpátaljai gyermekeket szükséges támogatni, ezért a Nagyszőlősi 3. számú Perényi Zsigmond Középiskola diákjai számára gyűjtünk adományokat.

A torna első napjára, február 28-án a jubileumi, tizedik évforduló alkalmából, “Sport trendek a Kárpát-medencében” címmel ingyenes konferenciát szervezünk a HÖOK-kal együttműködve, melyre az ALÁBBI OLDALON lehet regisztrálni.

A rendezvény kiemelt támogatói az Emberi Erőforrások Minisztériumának Külhoni Felsőoktatási Főosztálya, illetve a Sportért Felelős Államtitkársága, a Rákóczi Szövetség, a Campus Hungaricus Alapítvány, az MLSZ Budapesti Igazgatósága, a Joma, a VIWA Vitaminwater, a gamer.hu, médiapartnere az ELTE Online, a röplabda torna támogatója a Budapesti Röplabda Szövetség és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS).

A KEK fővédnöke Dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke, védnökei Dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár, Dr. Szalay-Bobrovniczky Alexandra, főpolgármester-helyettes, Dr. Lőrinczi Zoltán, Kárpát-medence magyar oktatásának fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár, Prof. Dr. Borhy László, az ELTE rektora, és Dr. Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja.

A nevezés folyamatosan zajlik, a nevezéseket február közepéig bírálják el a szervezők.

Részletekért kattints ide:

Egyetemi futsal torna

Alumni Focitorna

Kosárlabda torna

Röplabda torna

Asztalitenisz torna

E-sport

A KEK-ről bővebb információkért keressétek a honlapunk mellett facebook oldalunkat és instagramunkat, ill. a kérdéseiteket az [email protected] e-mail címen tehetitek fel számunkra.

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech