Hódít az ELTE aerobik varázs!

2013. 09. 04.

A gólyatábori turnét követően sportos rendezvényeken és a sportszervezők által koordinált edzéseken mozgatnak meg Benneteket Pulay Szilviék!

Aki járt már reggel gólyatáborban, tudja, hogy nem a reggelek a legfotogénebb részei a GT-nek. Kialvatlan szervezők, álmos, nyomokban másnapos gólyák; a jó szándékkal elvárható legkomolyabb fizikai aktivitás a kávés sor előtti toporgás. Mi történik, ha ebbe a közegbe bedobsz pár lelkes ELTE-s aerobik misszionáriust? Hőbörgés? Passzív rezisztencia? Az első öt másodpercben mindenképp. Aztán megtörténik a hajnali GT csoda, több szász gólya ugrál mosolyogva együtt a zenére és kóstol bele abba, mit is takarnak az ELTE aerobik edzései. A hangulat ragályos, látom, hogy a morcos technikus is dobol a lábával a ritmusra. No de mi a siker titka? Évkezdés előtt még egyszer összegyűjtöttük, miben is rejlik az ELTE aerobik varázs:

Fitnesz klubokat megszégyenítő kínálat: az alakformáló, zsírégető és dance edzések mellett az aerobik ínyencek is megtalálják a fogukra valót. Egy-két példa a teljesség igénye nélkül:

  • Party Kickboksz: olyan újfajta óratípus, ami egyszerre fejleszti az állóképességet, a koordinációt, és az óra végi erősítések révén formálja az alakot. A kemény kondi rész és a kickbox aerobikból ismert rúgások és ütések mellett egy mindenki számára könnyen elsajátítható koreográfiát tanulnak a résztvevők. Ez az óra kiváló lehetőség a felgyülemlett feszültség levezetésére, „tombolásra”, ugyanis a party óra elengedhetetlen része a pörgős zene és a jó hangulat.
  • Modern Jazztánc: az órákon különböző gyakorlatok segítségével fejleszthető a kreativitás, a pontosság, egyensúlyérzék, a fókuszálás képessége és nem utolsó sorban az önbizalom. Ami a technikai részt illeti, a modern jazztánc és klasszikus balettból vett elemek vegyítése garantálja, hogy egy művészi, összetett érzelmek kifejezésére és közvetítésére alkalmas sportot sajátíthatnak el a résztvevők.
  • TRobiX: a TrobiX a TRX és aerobik keveréke, nem szimpla alakformáló, de nem is szimpla TRX, hanem egy aerobikos bemelegítést követő TRX-es edzés, mikor is az eszköz segítségével minden izomcsoport átmozgatásra kerül.
  • Intervall edzés: Az intervall megnevezés az edzés szakaszosságára utal, ugyanis tervszerűen váltakozó epizódok tagolják a kardió jellegű edzést. A szakaszokat terhelési és pihenőidőkre bontjuk, ahol a pihenés mindig aktív pihenést jelent (nem áll meg a mozgást, csak kisebb intenzitásra kapcsol). A terhelés és a pihenőidő hossza mindig függ az elérendő céltól és az aktuális fizikai állapottól, de a terhelési szakasz soha nem lehet hosszabb, mint a pihenőidő!

Profi edző gárda: elhivatott, képzett edző-csapat, akiknek minden edzésén érződik, hogy az aerobikoktatás számukra nem munka, hanem életforma

Alacsony árak, bérlettel korlátlan látogathatóság, Alumni tagoknak kedvezmény

Számos helyszín: BEAC, Mérnök utca, Izabella utca és több koli

Jó fej közösség: ugyan szaunázni nem lehet órák után, de garantáltan lesz 1-2 sztorid, amit elmesélhetsz a többieknek a BEAC büfében egy sör mellett. Hazai pálya, és ez minden fronton érződik.

ELTE aerobik infókért keressétek a facebook-on az ELTE aerobik csoportot vagy a http://elteaerobik.hu/ honlapot, ahol már letölthető az őszi órarend!

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech