Kupa2

Hengerelt az ETO az ELTE-BEAC Futsal Kupán

2013. 09. 03.
Kupa2

Veretlenül, 34 lőtt és 2(!) kapott góllal nyerte meg a győriek csapata a kilenccsapatos tornát, amelynek csoportküzdelmei során a házigazda ELTE-s csapatok csoportharmadikként zártak.

Augusztus utolsó hétvégéjén, második alkalommal rendezte meg az ELTE-BEAC NBII Női csapata, az ELTE-BEAC Futsal Kupát. A téli, első kupánk után, hatalmas volt az érdeklődés, aminek köszönhetően 10 csapat gyűlt össze rendezvényünkre. A résztvevőket a szervezők két egyenlő csoportba osztották, de az utolsó pillanatban a SZOESE visszamondta a jelentkezését, így az A csoport 4 csapatosra csökkent. A csoportok első két helyezettje kvalifikálta magát az esti helyosztókra.

A csoport: ETO Futsal Club, Közterület SK., ELTE Light, Obsitos SE

B csoport: DEAC, ELTE-BEAC NBII, Dunakeszi Vasutas Futsal Club, Police SE, BME-Galaxis

A csoport A SZOESE kiesésével, mindössze egy NBI-es klub maradt az A csoportban, így az első hely kérdése egy pillanatig sem volt kérdéses. Az ETO Futsal Club mind a három mérkőzését magabiztosan nyerte, így önbizalommal tele várhatták az esti helyosztókat. A második hely kérdése rögtön az első mérkőzésen eldőlt, Ferenczi Anna csapata, az Obsitos meggyőző játékkal 2-0-ra verte a Közterület SK-t. Az utolsó mérkőzésen a lelkesedését elvesztő Közterület, az ELTE Light-tal találkozott. Vida Orsolya vezetésével az egyetemista lányok győztek, ezzel a csoport 3. helyén végeztek.

Fotók az A csoportról:

http://elteonline.hu/sportfotok/ii-elte-beac-noi-futsal-kupa-a-csoport/

Eredmények:

Közterület SK – Obsitos 0 – 2

ELTE Light – ETO Futsal Club 0-11

ETO Futsal Club – Közterület SK 9-0

ELTE Light – Obsitos 0-3

Obsitos – ETO Futsal Club 1-6

Közterület SK - ELTE Light 2-3

B csoport A Dunakeszi Kinizsi - BME mérkőzéssel kezdődött a csoport, ami a Pest Megyei csapat sikerét hozta, Szekér Anita kiváló játékával döntő érdemeket szerzett az egyetemisták legyőzésében. A második mérkőzésre épp beeső DEAC dolgát megnehezítette a hazai csapat, de a rutin és az összeszokottság az NBI-sek mellett döntött. A BME-DEAC mérkőzésen dőlt el a második hely sorsa, a Csernai-lányok nem tudtak kellően felpörögni, a DEAC pedig meggyőző, agresszív játékkal korán eldöntötte a mérkőzést kimenetelét. A Dunakeszi –Debrecen derbin a B csoport első helye volt a tét. A piros-fehér lányok kicsit fáradtnak tűntek, 2 mezőnycseréjük volt csak, és ezt ki is használta a „civis” csapat, az egész kupán kiválóan játszó Farkas Éva vezérletével 3-1-re győztek. Az előző csoporthoz hasonlóan itt is az utolsó mérkőzésen dőlt el a csoport harmadik helyének a sorsa, ahol az ELTE-BEAC NBII-es lányai meglepetésre, 3-0 győzelmet arattak az egyetemi rangadón.

Fotók a B csoportról és a Rájátszásról:

http://elteonline.hu/sportfotok/ii-elte-beac-noi-futsal-kupa-b-csoport/

Eredmények:

Dunakeszi Kinizsi – BME - Galaxis 2-1

ELTE-BEAC NBII – DEAC 1-3

Dunakeszi Kinizsi – Budapest Police SE 4-0

BME – Galaxis – DEAC 1-4

Budapest Police SE – ELTE-BEAC NBII 2-0

Dunakeszi Kinizsi – DEAC 1-3

BME-Galaxis – Budapest Police SE 5-2

ELTE-BEAC NBII - Dunakeszi Kinizsi 0-3

Budapest Police SE – DEAC 0-3

ELTE-BEAC NBII – BME-Galaxis 3-0

A helyosztók izgalmas mérkőzéseket tartogattak a helyszínen megjelent szurkolók számára. Örömmel figyelhettük meg, hogy a rendezvényünkön megtekintett több mérkőzést Sito Rivera a futsal válogatott újdonsült kapitánya is. Az első mérkőzésen az A csoport első helyezettje az ETO, a B csoport második helyezettjével csapott össze a döntőbe kerülésért. A szurkolók kiegyenlített találkozót várhattak, ez viszont elmaradt, a győri lányok ilyen nagy különbséggel is megérdemelten kerültek a tolnai Thelena-kupa után, Budapesten is a döntőbe. Az Obsitos-DEAC összecsapás kiegyenlítettebb volt, nagy meglepetésre az NBII-es csapat 2-0-s előnyre tett szert, de a Debrecen letámadta őket, amire nem volt ellenszerük, és a mérkőzés második felében megfordították az eredményt.

A bronzmérkőzésen a Dunakeszi legyőzte az erejével teljesen elkészülő budapesti csapatot, de az Obsitosnak nincs szégyenkezni valója, mert egyedüli NBII-es klubként jutottak be a legjobb 4 közé. A döntőben a torna két legjobb teljesítményét nyújtó gárdája mérkőzhetett meg egymással. A mérkőzés elejétől beszorították ellenfelüket a zöld – fehérek, a DEAC erejéből pedig csak kontrákra tellett az elődöntő után. Sipos Lilla az utolsó mérkőzésen is hátára vette az ETO-t és 2 góllal járult hozzá a tornagyőzelemhez, és saját gólkirályi címéhez.

Elődöntők:

Dunakeszi Vasutas – ETO Futsal Club 1-6

DEAC-Obsitos 5-3

Bronzmérkőzés:

Obsitos – Dunakeszi Kinizsi 1-5

Döntő:

ETO Futsal Club – DEAC 2-0

Legjobb kapus: Hurton Zsuzsanna (Obsitos SE)

Legjobb mezőnyjátékos: Farkas Éva (DEAC)

Gólkirály: Sipos Lilla 15 góllal (ETO Futsal Club)

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech