1 1

Focikupát rendeztek a sportpályázat nyertes fiziqsok

2017. 05. 16.
1 1

A BEAC sportpályázatának keretén belül rekordlétszámú résztvevővel került megrendezésre a 8. Fiziqs Foci

A Bölcsészettudományi Kar Tanulmányi Hivatala után az ELTE TTK Fizikai Intézete is megrendezte sportnapját a BEAC sportpályázatának keretein belül. A Fiziqs Foci, az Intézet egész napos focikupája idén nyolcadik alkalommal került megrendezésre, mely szépen lassan hagyományos rendezvénnyé növi ki magát az ELTE fizikusai között, idén pedig már rekordlétszámú sportolni vágyó vett részt rajta. Az április 23-ai kupa helyszínéül a korábbiakhoz hasonlóan, ezúttal is a Kőrösi Csoma Sándor Kollégium műfüves pályája szolgált.

Az alábbiakban Rácz Gergely, a TTK HÖK Fizika szakterületi koordinátora és a kupa szervezőjének beszámolóját olvashatjátok:

"A kupára szokás szerint csapatban és magányos farkasként is lehetett nevezni, a hagyománnyá válást alátámasztandó, idén rekordot sikerült dönteni a csapatok számában a nyolc beérkező nevezéssel. Külön öröm, hogy az oktatói és hallgatói csapatok mellett korábbi hallgatókból álló csapat és egy lánycsapat is nevezett a versenybe, a szép számmal kilátogató közönségről már nem is beszélve.

A korábbi évek tapasztalataiból tanulva, idén délelőtt 10 órára hirdettük meg a kezdést, hogy a vasárnap esti vacsorára mindenki kényelmesen hazaérhessen. A nap folyamán fröccsel tudták hidratálni magukat, illetve zsíros kenyérrel pótolni az elvesztett energiát a játékosok és nézők.

A bajnokság végig szoros eredményeket hozott, főleg a csoportkör utáni kieséses szakaszban. A döntőben végül a tavalyi finálé párosítása ismétlődött meg. Az oktatók Majd később fantázianévvel induló, két éve regnáló bajnokcsapata és a BálnaHUNters hallgatói csapat csapott össze egymással. Rendkívül kiélezett mérkőzésen végül sikerült megtörni az oktatók uralmát, egy 2 perccel a mérkőzés vége előtt szerzett találattal, így végül a hallgatók örülhettek jobban a hármas sípszónak. Harmadik helyen az elsőévesek Talajvíz névvel induló csapata végzett. A gólok tekintetében is élen végzett a BálnaHUNters, hiszen a csapat magját alkotó Rácz testvérek osztoztak a gólkirályi címen 10-10 találattal.

Mindenképp sikeresnek mondható a rendezvény, hiszen soha nem látott számú fizikus gyűlt össze ezen a szép vasárnapon, remekül éreztük magunkat és nem utolsó sorban a várva várt trónfosztás is megtörtént!

Köszönjük a BEAC-nak, hogy a pályázat keretében idén tavasszal is megvalósulhatott szeretett kupánk!"

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech