M rocza N ra B r cz N ra s Torma No mi MEFOB 09 gy ztesek

"Ez a sportág meghálálja, ha dolgozol érte"

2011. 09. 10.
M rocza N ra B r cz N ra s Torma No mi MEFOB 09 gy ztesek

Torma Noémi, az ELTE-BEAC Polythlon versenyzője amatőrként a magyar válogatottal utazik az idei triatlon világbajnokságra. E lehetőség elnyeréséhez jó adag elhivatottság mellett némi szerencsére is szüksége volt a PPK doktoranduszának…

Sikerekben gazdag szezont koronázhat meg pekingi teljesítményével a Polythlon triatlonistája, aki korosztályában rendszeresen 7-8. helyen végzett, a májusi MEFOB-on és az augusztusi Sprint OB-n pedig csapatban szerzett ezüstérmet. Az Amatőr Kupát végül az ötödik helyen zárta, és ráadásként még egy Ironmant is végigcsinált párosban. Noéminél rátermettebb sportemberhez tehát aligha kerülhetett volna a VB-indulás joga, és bár a versenyek alatt nem a kínai főváros, hanem az aktuális feladat lebegett szemei előtt, neve hallatán azért elejtett egy-két könnycseppet a tiszaújvárosi sorsoláson. „Eddig is úgy éreztem, hogy rengeteg dolgot kaptam a triatlontól, hogy ez valóban egy olyan sportág, mely meghálálja, ha dolgozol érte. Most ez méginkább így van” – mondja hetekkel az örömhír után, de még mindig a hatása alatt.

„Az elsődleges célom most az, hogy magamból mindent kiadva a lehető legjobb eredménnyel tudjam befejezni a versenyt. Az úszás valószínűleg nem lesz neoprénes, ami nekem kedvez, viszont a technikás biciklis pálya, a meleg és a magas páratartalom megnehezíthetik majd a dolgom. De igyekszem maximálisan helytállni”– latolgatja esélyeit Noémi. A váratlan ámde kiérdemelt siker a világbajnokságon jóval túlmutató lökést adhat fiatal sportolónknak, a megújult lendületet talán nemcsak a jövő évi triatlon versenyeken, de az egyetem falai között is érezhetjük majd. A kiváló, köztársasági ösztöndíjat is elnyert tanuló szakmai tapasztalatként is tekint pekingi élményeire, melyeket a sportpszichológia képzés keretein belül hasznosíthat.

Bármit is hozzon a jövő, Noémi – mint mindig – optimista. „Most rajtam a sor, hogy visszaadjak valamit a triatlonnak. ezt sok edzéssel és egyre javuló teljesítménnyel tudom majd megtenni.” Ú;gy legyen! Addig is fordítsuk peking felé vigyázó szemeinket, és zúgjon a Hajrá Noémi! Hajrá ELTE-BEAC!

Kapcsolódó cikkek:

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech