3 1

Európa-bajnokok az ELTE-BEAC cheerleaderei!

2018. 07. 03.
3 1

Június 30. és július 1. között rendezték meg a 2018-as Cheerleader Európa-bajnokságot Helsinkiben, ahol a Magyar Női Cheerleader Válogatott a dobogó legfelső fokára állhatott fel

Június 30. és július 1. között rendezték meg a 2018-as Cheerleader Európa-bajnokságot Helsinkiben, ahol a Magyar Női Cheerleader Válogatott képviselte hazánkat. A kontinensviadal minden idők legnagyobb közönségét vonzotta Finnország fővárosába, ahol a két nap alatt több mint 3000 sportoló mérte össze tudását.

All Girl Elite kategóriában a magyar lányok a dobogó legfelső fokára állhattak fel, mellyel történelmet írtak, hiszen ez Magyarország első Eb-aranya ebben a kategóriában.

A csapat nehéz szezont zárt, azonban a megmérettetésen remekül teljesítettek. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint, hogy Fehéroroszország, Franciaország, Csehország és Hollandia csapatait megelőzve a dobogó legfelső fokára állhattak fel. Fantasztikus érzés volt 7 év után újra Magyar Himnuszt hallani a cheerleading Európa-bajnokságon – nyilatkozta Nagy-Kismarci Bence, a csapat edzője.

A 24 főből álló csapatnak 11 tagját (Béla Rebeka, Gay Katalin, Gerlei Anna, Hoffmann Noémi, Kancsár Enikő, Lőrinczy Emerencia, Nagy Gréta, Polgár Noémi, Reseterics Luca, Séra Krisztina, Springer Csenge), valamint egy edzőjét (Nagy- Kismarci Bence) az ELTE-BEAC sportegyesülete delegálta, de képviseltették magukat a Semmelweis Egyetem, a Spartan Cheerleaders, a DreamTeam Cheerleaders és a Diamond Cheer Dance sportolói is.

A csapat gyakorlata:

Az eredményhirdetés pillanatai:

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech