Atletika

Eszmefuttatás

2011. 05. 29.
Atletika

Amíg egyesületünk néhány futója Debrecenben a Főiskolás Bajnokságon vett részt, s ért el szép eredményt, több BEAC-os Csillebércen mérettette meg magát az Eszmefuttattás elnevezésű versenyen.

Amíg egyesületünk néhány futója (Kenesei Zsanett, Perjés Fanni, Balogh Evelin) Debrecenben a Főiskolás Bajnokságon vett részt (s ért el szép eredményt), több BEAC-os Csillebércen méretette meg magát. Népes mezőny gyűlt össze, hogy megküzdjön a Konkoly-Thege út lejtőjével.

Atlétáink öt kilométeren s ezer méteren indultak, ebből született két első, három második és egy negyedik helyezés. A hosszabb távon a férfi mezőnyben Boross Gábor második helyezést ért el. Így nyilatkozott a versenyről: „A futás minden percében képes voltam odafigyelni. Bár nagy volt az iram az első, lejtős szakaszon, de valamelyest visszafogtam a lábaimat. Tudtam, hogy nem szabad túl gyorsan futnom az elejét –ami sokszor hibám. Itt sajnos messze kerültem a későbbi győztestől. Az emelkedőn viszont sokat hoztam, sokakat megelőztem. A felfele futás most kifejezetten jól esett s jól is ment. Ennek örülök.” Ebben a számban futott még s szerezte meg a negyedik helyezést Kriván Andris. Ő így látta a futását: „ Se az emelkedőre, se a melegre igazán nem voltam felkészülve. Ezért is nem volt igazán felszabadult a futásom. Mindenesetre egy kemény öt kilométert teljesítettem. Majd később ezer méteren is elindultam, amit sikerült megnyernem. Szerencsére ebben a számban már lankásabb volt a terep. A nyár folyamán biztos vagyok benne, hogy felkészülök mind a hegy-futásra, mind a meleg időre.”

Dohoczki Tomi is az ötezer méter után ezer méteren is rajthoz állt. Itt a második helyezést szerezte meg. Ferenc Kata a női 5 km-es távon elsőként ért célba. A versenyről a következőket mondta: „ Sohasem futottam még ezen a pályán, így kissé elcsodálkoztam a meredekségén. De tudtam, hogy nem szabad megijedni tőle, de ki kell hazsnálni, amíg lejt. Így a lejtőn –kissé visszafogottan ugyan, de engedtem a lábaimat. Aztán az emelkedőn pedig próbáltam egyenletes iramot tartani. Ez sikerült is. Végül rajt-cél győzelmet arattam, aminek kiváltképp örülök.” Ugyanezen a távon Kriván Berta nem sokkal lemaradva másodikként ért célba. Tehát kétszer is ünnepelhetett a BEAC kettős győzelmet.

Ferenc Kata

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni Jooble