Atletika

Eszmefuttatás

2011. 05. 29.
Atletika

Amíg egyesületünk néhány futója Debrecenben a Főiskolás Bajnokságon vett részt, s ért el szép eredményt, több BEAC-os Csillebércen mérettette meg magát az Eszmefuttattás elnevezésű versenyen.

Amíg egyesületünk néhány futója (Kenesei Zsanett, Perjés Fanni, Balogh Evelin) Debrecenben a Főiskolás Bajnokságon vett részt (s ért el szép eredményt), több BEAC-os Csillebércen méretette meg magát. Népes mezőny gyűlt össze, hogy megküzdjön a Konkoly-Thege út lejtőjével.

Atlétáink öt kilométeren s ezer méteren indultak, ebből született két első, három második és egy negyedik helyezés. A hosszabb távon a férfi mezőnyben Boross Gábor második helyezést ért el. Így nyilatkozott a versenyről: „A futás minden percében képes voltam odafigyelni. Bár nagy volt az iram az első, lejtős szakaszon, de valamelyest visszafogtam a lábaimat. Tudtam, hogy nem szabad túl gyorsan futnom az elejét –ami sokszor hibám. Itt sajnos messze kerültem a későbbi győztestől. Az emelkedőn viszont sokat hoztam, sokakat megelőztem. A felfele futás most kifejezetten jól esett s jól is ment. Ennek örülök.” Ebben a számban futott még s szerezte meg a negyedik helyezést Kriván Andris. Ő így látta a futását: „ Se az emelkedőre, se a melegre igazán nem voltam felkészülve. Ezért is nem volt igazán felszabadult a futásom. Mindenesetre egy kemény öt kilométert teljesítettem. Majd később ezer méteren is elindultam, amit sikerült megnyernem. Szerencsére ebben a számban már lankásabb volt a terep. A nyár folyamán biztos vagyok benne, hogy felkészülök mind a hegy-futásra, mind a meleg időre.”

Dohoczki Tomi is az ötezer méter után ezer méteren is rajthoz állt. Itt a második helyezést szerezte meg. Ferenc Kata a női 5 km-es távon elsőként ért célba. A versenyről a következőket mondta: „ Sohasem futottam még ezen a pályán, így kissé elcsodálkoztam a meredekségén. De tudtam, hogy nem szabad megijedni tőle, de ki kell hazsnálni, amíg lejt. Így a lejtőn –kissé visszafogottan ugyan, de engedtem a lábaimat. Aztán az emelkedőn pedig próbáltam egyenletes iramot tartani. Ez sikerült is. Végül rajt-cél győzelmet arattam, aminek kiváltképp örülök.” Ugyanezen a távon Kriván Berta nem sokkal lemaradva másodikként ért célba. Tehát kétszer is ünnepelhetett a BEAC kettős győzelmet.

Ferenc Kata

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech