Plakát 1index

Erő, alakformálás, hajlékonyság, stabilitás? Akkor BEAC BALLansz! – Új edzés a BEAC-on!

2018. 01. 23.
Plakát 1index

Februártól BOSU edzésekkel bővül a BEAC-on űzhető sportok széles tárháza!

Februártól BALLansz edzésekkel bővül a BEAC-on űzhető sportok széles tárháza! A hatékony és innovatív edzésformáról most mindent megtudhattok edzőnktől, Dömény Katától.

A BALLansz edzések középpontjában kétféle edzéstípus áll: az egyik a HIIT, a másik a Flow. Lényegében ez a két edzés kiegészíti egymást, az egyik erőteljes, pörgős, dinamikus (HIIT), a másik pedig lágyabb, lassabb, átszellemülős. Hatás szempontjából a HIIT egy erős, alakformáló hatású és zsíranyagcsere gyorsító óra, a Flow pedig egy a mélyizmok megerősítését, a hajlékonyságot és a mobilitást célzó edzés. Az órák folyamatos jelenlétet kívánnak annak érdekében, hogy a labda „ne dobjon le” magáról.

Mi az a BALLansz?

A BALLansz edzések egy elfelezett nagy labdára épülnek, melynek egyik fele rugalmas és félkör alakú, a másik oldala kemény. Rendkívül sokoldalú eszköz, aminek mindkét oldalát aktívan fogjuk használni az edzések során. Az eszköz arra hivatott, hogy instabil felülete révén megnehezítse a helyzetünket az edzés során, ami később megkönnyíti a mindennapi teendőket, mivel a stabilitásunk nagymértékben fejlődik. Nem utolsó sorban az eszköz használata során szép, definiált, erős és rugalmas izomzatra tehetsz szert.

Miért jó, ha egyensúlyoznunk kell edzés közben?

Az egyensúlyérzék fejlesztésének számtalan hasznos hatása van. Az egyik, hogy az idegrendszered stressztűrése sokkal jobb lesz, kitartóbbá válsz, segít, hogy a koncentrációdat egy ponton tudd tartani. A másik előnye fizikális szinten jelentkezik, mivel jobban kell figyelned arra, amit csinálsz, keményebben dolgoznak az izmaid, és a gyakorlatok kivitelezése is sokkal pontosabb a fokozott figyelem miatt. A harmadik szempont pedig a mélyizomzatod fejlesztése, ami elengedhetetlen mind sportban, mind a mindennapi élet során.

Mi az a BALLansz HIIT?

A HIIT a high intensity rövidítése, ami annyit jelent, hogy egy magasabb intenzitású edzés elébe nézünk. A pulzus magasabb tartományba lökése intenzív gyakorlatokkal, majd lassabb gyakorlatokkal való lenyugtatása van a középpontban, és ezt ismételjük meghatározott körökön és mozgásvariációkon keresztül az óra menetének megfelelően.

Ez az óratípus jelentősen formálja az alakot, erős anyagcsere pörgető hatásának köszönhetően pedig eredményesebbé válik a test zsírégető mechanizmusa. Erősebb és szálkásabb izomzatra, nagymértékű állóképességre tehetsz szert.

Mi a BALLansz Flow?

A Flow mögött egy lassabb, chillesebb, jógás vonal húzódik meg. Lágy, lüktető zenére fűzzük össze a különböző jógapózokat, folyamatosan, áramlásszerűen (flow), néhol kitartva egy picit, néhol finoman vagy lendületesen tovább gördülve, vagy belehuppanva a következő pózba. Mindebben a labda van segítségünkre, ami hol megkönnyíti, hol pedig kissé megnehezíti helyzetünket a mélyizmok megerősítése és a hajlékonyság fejlesztése érdekében. Ez a vonal lehetőséget ad az elmélyülésre, kikapcsolódásra, és fizikai határaink feszegetésére.

Melyiket válasszam a kettő közül?

Ha Te a pörgősebb, zúzósabb edzéseket kedveled, vagy kiegészítenéd a napjaidat egy zsírégetés és izomépítés szempontjából nagyon hatékony edzéssel, akkor a HIIT-et ajánlom. Amennyiben a lágyabb, jóga jellegű órákat szereted, de mégis kicsit másra vágynál, vagy kipróbálnál különböző ászanákat (jóga pózok) egy instabil eszközön, akkor a Flow-t ajánlom!

Kinek ajánlott? Kik járhatnak edzésre?

Teljesen mindegy, hogy kezdő vagy, vagy már haladó, ha még nem, vagy már ismered az eszközt! Kezdőket, újrakezdőket és haladókat is várunk sok szeretettel!

Találjuk meg együtt a BALLanszt!

Jelentkezni az alábbi e-mail címen tudtok az órákra: [email protected]

Facebook oldal: BEAC BALLansz tréning - https://www.facebook.com/beacballansz/

NYÍLT NAP (ingyenesen kipróbálhatóak az edzések): 01.29 – Hétfő 18:00-20:00ig, III.-as feljáró TT4-es tanterem – regisztrációhoz kötött

Esemény link: https://www.facebook.com/events/170533400378697/?active_tab=discussion

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech