„Eső után Vízinap” – Információs Rendszerek tanszék Vízinap 5.0

A BEAC Sportpályázatának támogatásával jubileumi ötödik vízi- és sportnapjára készült az Információs Rendszerek tanszék tavasszal. Viszont a kitűzött időpont előtt 2-3 nappal akkora esőzés volt, hogy a vízitelep nem tudta fogadni a csapatot a jó idő ellenére sem. Az elmaradt vízinapot szerencsére sikerült pótolni az őszi regisztrációs héten, mely eseményről Gombos Gergő, egyetemi adjunktus számolt be.

"Kitaláltuk, hogy idén a megszokott bográcsozás helyett tárcsázzunk. A szakács előző este bepácolta a húst én meg előkészítettem a tárcsát a sütögetéshez, illetve egy jó nagy adag tésztasalátát is összedobtam, hogy legyen mit enni a hús mellé. Eljött a péntek, kiköltöztünk a vízitelepre és már kezdődtek is a sportolások. Idén a BEAC jóvoltából íjászkodhattunk is, ahol kicsik-nagyok egyaránt harcolhattak a legjobb íjász dicsőségéért. Másik újdonság a minigolf volt, amit egy házilag barkácsolt hordozható pályán lehetett kipróbálni.

Idén se maradhatott el a népszerű mini ping-pong vagy az amerikai foci. Ha már minden sport mini, akkor a frizbi se lehet normálméretű. Megtanultuk hogyan kell eldobni egy kb. 5cm átmérőjű frizbit, ahhoz hogy szépen szálljon. Idén végre a darts tábla is felkerült a falra (fára), és lelkesen dobálták a duplákat a résztvevők.

Persze nincs vízinap vízre szállás nélkül. Először szokásosan a kajakok, kenuk kerültek a vízre, majd jött a sárkányhajós evezés. Az egyik kolléganő kislánya tavaly óta várta, hogy újra dobolhasson a hajóban. Nem is vettük el tőle az örömöt és olyan lelkesen dobolt nekünk, hogy még a dobverő se bírta és eltörött.

A sportolások után jött a jól megérdemelt grillcsirke és tarja. A szakácsot dicséri, hogy idén nem volt „maradék”, amit haza kellett volna vinni. Olyan jól sikerült a hús, hogy mind el is fogyott. Illetve a sütemények sem maradtak el a Dényi Bt. támogatásának köszönhetően. A nap zárása-ként az általunk csak kockapókernek (Liar’s dice) nevezett játék következett, amelyben mindenki részt vett és jól szórakozott. A játék után jöhetett a pakolás és búcsú a víziteleptől. Remélhetőleg tavasszal újra itt leszünk…