DSC 0634

Együttműködési megállapodást kötött a Rákóczi Főiskola és a BEAC

2018. 06. 04.
DSC 0634

Együttműködési megállapodást kötött a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola és a BEAC a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája (KEK) közös fejlesztése kapcsán!

A május 30-i KEK jótékonysági átadót követően a KEK szervezői Beregszászon Orosz Ildikóval, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola rektorával találkoztak, és aláírásra került a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC) és a Főiskola között a Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának (KEK) fejlesztéséről szóló együttműködési megállapodás.

A megállapodást Orosz Ildikó, a beregszászi intézmény rektora és Simon Gábor, a BEAC igazgatója látta el kézjegyével.

"A Rákóczi Főiskola minden évben részt vett ezen az eseményeken, és alapító tagja is a kezdeményezésnek. Ez nagyon fontos és jelentős nekünk Budapesten" – hangsúlyozta Simon Gábor, a KEK szervezője a Kárpátalja.ma-nak.

"A tizedik, jubileumi évre szeretnék az összes olyan felsőoktatási intézményt bevonni a közös munkába, akik eddig már részt vettek a kupán. A nagy budapesti egyetemek – mint az ELTE, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Corvinus – mellett a határon túli és vidéki egyetemek rektoraival, vezetőivel szeretnének együttműködést aláírni, miszerint a felek segítik a kezdeményezést, és egyetértenek a torna szellemiségével. A beregszászi főiskola az első felsőoktatási intézmény, ahol ez az egyezmény megszületett."

Az aláírás után a Főiskola újonnan épülő sportlétesítményét is megtekinthették a KEK szervezői.

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech