17554433 10155121484127065 100008110684938862 n

ELTE-s és BEAC-os díjazottak a MEFS 110. születésnapján

2017. 03. 28.
17554433 10155121484127065 100008110684938862 n

A magyar egyetemi sport 110 éves ünnepségén a gödöllői Grassalkovich-kastélyban az ELTE és a BEAC sportvezetőit is díjazták

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) március 25-én Emlékülés keretében ünnepelte alapításának 110. évfordulóját. A Gödöllői Király Kastélyban méltó környezetben idézték fel a XX. század elejét, 1907. március 25-ét, amikor összeült a „Főiskolai Sport Szövetség” alakuló közgyűlése.

A jogutód intézmények képviselői - Prof. Dr. Józsa János rektor (BME), Prof. Dr. Mezey Barna rektor (ELTE), Prof. Dr. Faragó Sándor rektor (SoE), Prof. Dr. Szabó Gábor rektor (SZTE), Dr. András István rektor (DUE), Dr. Soós Anna rektorhelyettes (Babes – Bolyai Tudományegyetem), Prof. Dr. Kékesi Tamás rektorhelyettes (ME), Prof. Dr. Jávor András általános rektorhelyettes (DE), a DEAC elnöke, Juhász Tibor dékánhelyettes (EKE), Dr. Gyömörei Tamás sportközpont vezető, egyetemi docens (SZE), Bretz Gyula MAFC elnök, Prof. Dr. Karácsony András BEAC elnök, Dr. Fábián Attila SMAFC elnök, aláírásukkal látták el a MEFS 110. évfordulója emlékére készített díszes alapító okirat másolatát, melyet Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár kézjegyével hitelesített, mint ahogy anno gróf Apponyi Albert tette azt 1908. június 14-én.

A magyar egyetemi sport 110 éves ünnepségén a gödöllői Grassalkovich-kastélyban az ELTE és a BEAC sportvezetőit is díjazták.

A MEFS Életműdíját vehette át dr. Szabó Tünde államtitkár asszonytól Buttás Pál az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanító- és Óvóképző Karának tanszékvezetője, kosárlabda szakedző, aki az 1980-as évektől kezdve a BEAC meghatározó sportvezetője, sportszakembere. A díjat olyan személyek kaphatják, akik évtizedeken keresztül eredményesen élen jártak a hazai egyetemi sport szervezésében, mind intézményi, mind pedig a hazai és nemzetközi egyetemi sport berkein belül.

Hajós Alfréd Aranyplakettet kapott Simon Gábor a BEAC ügyvezető igazgatója, az ELTE SE alapítója, ügyvezető elnöke, az Eötvös Loránd Tudományegyetem futsal életének meghatározó szereplője, alapítója. A Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának kitalálója és főszervezője, aki az előző ciklusban a MEFS elnökségi tagja volt. A díjat egy adott szakterületen éveken át kiemelkedő teljesítményt nyújtott sportvezetők kapják.

Németh Angéla Magyar Egyetemi sportért Érdemérmet kapott a magyar cheerleading sportág megalapítója, a Magyar Cheer Szövetség alapítója és alelnöke, a BEAC cheerleader szakosztályának vezetője Kovácsik Rita, valamint Árendás Tamás, a BEAC futsal szakosztályának vezetője. A díjat olyan 35. életévüket még be nem töltött szakemberek vehették át, akik kiemelkedő szervező munkájukkal járultak hozzá az egyetemi sportélet fejlődéséhez.

Halassy Olivér Hallgatói Díjat vehetett át Szabó-Thomka Hanna, valamint Sajben Marcell, az ELTE hallgatói. A díjat azoknak a hallgatóknak adják, akik a legtöbbet tették az egyetemi szabadidősport szervezéséért.

Az Év egyetemi sportolója díjat Kapás Boglárka, az ELTE PPK hallgatója kapta meg.

Az Emlékülés és Ünnepi Közgyűlés, ahogy az alapítók is tették anno, egy nagy „lakomával” egybekötött lovasbemutatóval zárult Domonyvölgyben, a Lázár Lovasparkban.

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech