Perjés1

Ellenállhatatlan hajrájával nyert a BEAC futóreménysége

2014. 02. 24.
Perjés1

Két számban indult, két aranyéremmel zárt Perjés Fanni a MASZ Meghívásos Versenyén, akivel a jelenkori magyar atlétika meghatározó 800-as női sprintereinek is komolyan kell számolnia.

Atlétika: BEAC-sikereknek tapsoltunk a MASZ Meghívásos Versenyén! Perjés Fanni azon 800 méteres futóink közé tartozik, aki a jelen és jövő szempontjából meghatározó futó lehet a magyar atlétika ezen szakágában. Ezen a versenyen nagyon higgadt, átgondolt taktikával a 4. pozícióból előzte le összes vetélytársát, és ragyogó hajrá győzelmet aratott. Pernesz Zsófia szakosztályunk kiváló futója betegségéből felépülve 4. helyen ért célba. Versenyzőnk adottságai, elhivatottsága, futás iránti szeretete már idáig is sok ragyogó eredményt hozott, amelyet az elkövetkező időszakban még tovább fog javítani. A 4x400 méteres női váltónk egyértelmű győzelmet aratott úgy, hogy minden váltó tag jó futással tette hozzá magáét a kiváló időeredmény eléréséhez. Csapatunkban Széll Gyöngyi, Pernesz Zsófia, Perjés Fanni, Kenesei Zsanett szerepelt.

SONY DSCBEAC-dominancia az ifjúsági korú lányok 3000 méteres futamában! Múlt hétvégén rendezték meg a Fedettpályás Ifjúsági és Junior OB gyalogló számait a Syma Csarnokban. Az imént említett versenyszámban a BEAC versenyzői szerezték meg az első négy helyet. Az Országos Bajnok cím birtokosa - pályafutása során először - Benczik Viktória lett. Második helyen Südi Anna végzett, a bronzérem Richter Dóra nyakába került - őket a negyedik pozícióban Rátkai Emese követte. A junior korosztályos női futam végén még egy harmadik helynek örülhettünk, amelyet Haála Hanga új egyéni csúccsal ért el. A jól sikerül verseny után a lányokra egy újabb kemény próba vár a jövő heti felnőtt OB-n.

Körkép a hétvége további ELTE-BEAC-os mérkőzéseiről, eredményekről:

Női kosárlabda (amatőr női NB I.):

Kanizsai Vadmacskák SEELTE-BEAC Újbuda 59-87 (11-24, 16-14, 9-35, 23-14)

(MEFOB) ELTE-BEAC Pécsi Egyetemi Atlétikai Club 43-52 (11-16, 14-17, 6-13, 12-6)

(Budapest Bajnokság) Diósdi KK "B" ELTE-BEAC

Férfi kosárlabda:

(NB II. Közép csoport) ELTE-BEAC Hidegkúti KK 94-72 (33-19, 23-24, 17-15, 21-14)

(MEFOB) ELTE-BEAC – Szent István Egyetem 96-72 (22-11, 28-18, 29-24, 17-19)

Futsal (fiúk):

ELTE-BEAC – Romhány SE 2-4

Futsal (fiúk U17):

ELTE-BEAC – Ferencváros Oriental 2-3

ELTE-BEAC – Tolna-Mözs 6-5

ELTE-BEAC – UTC Szeged 3-5

Futsal (nők):

ELTE-BEAC – Tolna-Mözs 1-6

Nagypályás labdarúgás: 11. helyezést ért Szabó András vezette együttesünknek Kulcsár Zoltán mesternégyese a Téli Nagypályás Felkészülési Tornán. A vasárnap reggeli helyosztó találkozón a megszokott álmoskás kezdés helyett mindkét együttes nyílt, támadó szellemű játékkal rukkolt elő. Ez a felfogás az első félidőben rengeteg kihagyott helyzettel párosult az együttesek részéről, mígnem a félidő közepén a BEAC támadószekciója vércseként csapott le az ellenfél védelmének helyezkedési hibáira és a szünetre kétgólos előnyt szereztek. A folytatásra a rákosligetiek érezhetően megroggyantak, az ész nélküli rohanás megbosszulta magát és fiaink egyre több akciót fejeztek be pontosan. Már 5-0-t mutatott a képzeletbeli eredményjelző, amikor a rákosligetiek volt NB I.-es játékosuk szabadrúgásgóljával szépítettek, azonban a hajrára is maradt még egy BEAC-gól. A meccs krónikájához hozzátartozik, hogy mindkét kapus a kiállítás sorsára jutott reklamálás miatt - a helyszínen mindkét ítélet túl szigorúnak tűnt. Szabó András együttese a tavalyi 22. helyezést követően idén a 24 csapatos torna mezőnyének első felében, a 11. pozícióban zárt.

ELTE-BEAC – Rákosligeti AC 6-1

Férfi röplabda:

(Budapest Bajnokság) ELTE-BEAC – Veres PG 1:3 (27:25, 16:25, 15:25, 20:25)

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech