024 vivi rajt2

A BEAC-os Csere Gáspár a Vivicittá félmaraton győztese!

2011. 04. 10.
024 vivi rajt2

Nagy jelentőségű és igencsak emlékezetes sporteseménynek lehettek ma szemtanúi Budapest szívébe látogatók: a T-Home Vivicittá történetében először rendeztek félmaratoni távon versenyt, amit a BEAC atlétika szakosztályának kiváló sportolója, az ELTE PPK hallgatója, Csere Gáspár nyert magabiztos teljesítménnyel. Nem ez azonban az egyetlen remek hírünk…

A 21 kilométeres versenytáv teljesítése azonban közel sem volt egyszerű feladat, a mostanában elő-előforduló rendkívüli szeles időjárás nehezítette a versenyzők dolgát. Csere Gáspár az első méterektől kezdve a saját iramát futotta, egyedül küzdött az elemekkel, közel nyolc kilométeren keresztül a szokatlanul erős széllökések voltak legnagyobb ellenfelei.

Végül Csere Gáspár egy finn futó előtt (akiket Paavo Nurmi és a XX. század első felének kiváló finn közép- hosszútávfutói után mindig hatalmas dicsőség megelőzni) közel két perces előnnyel ért célba, egyéni csúcsától - a nem túl ideális körülmények ellenére - alig fél perccel elmaradva. Eredményével végérvényesen beírta magát a Vivicitták és az elkövetkező félmaratoni versenyek történelemkönyvébe. Hozzá kell tennünk egyben azt is, hogy Csere Gáspár eddigi eredményei alapján az egyik legtöbbre hivatott fiatal magyar hosszútávfutó, aki képességei és elhivatottsága folytán egy kiváló maratoni eredményt érhet majd el a későbbiekben.

Egy másik fantasztikus BEAC-os teljesítményről is örömmel számolunk be. A múlt heti margitszigeti 5000 méteres felmérőn Kriván András kerettagja lett annak a junior válogatottnak, mely a jövő heti Duatlon Európa-bajnokságra készül. A hétvégén pedig Kriván András somogyszíli Duatlon Ranglistaversenyen teljesítette a kijutás további követelményeit, így már biztos indulója a jövő heti, az írországi Dublin mellett megrendezésre kerülő Junior Duatlon Európa-bajnokságnak. Kriván e hétvégi eredménye külön figyelemreméltó, tekintve, hogy a korosztályában 2., a felnőttek közt pedig az előkelő 6. helyen végzett.

Gratulálunk versenyzőinknek és edzőjüknek, Szabó Imrének a kiváló eredeményekhez!

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech