45082037082 9082b5571a o 2

Világbajnok az első magyar egyetemi cheerleading válogatott

2018. 10. 09.
45082037082 9082b5571a o 2

Október első hétvégéjén rendezték meg az első Cheerleading Egyetemi Világbajnokságot a lengyelországi Lodzban, ahol a BEAC versenyzőivel felálló magyar válogatott Small Coed Elite divízióban világbajnok lett, Pom Dance Double-ben pedig a 7. helyen végzett.

Október első hétvégéjén rendezték meg az első Cheerleading Egyetemi Világbajnokságot a lengyelországi Lodzban, ahol a BEAC versenyzőivel felálló magyar válogatott Small Coed Elite divízióban világbajnok lett, Pom Dance Double-ben pedig a 7. helyen végzett.

A Cheerleading EVB-n két egyetemi sportegyesületből, összesen öt felsőoktatási intézmény sportolói alkották a huszonöt fős delegációt. A delegáció vezetője Dr. Székely Mózes a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkára és megfigyelő státuszban a küldöttség tagja Szentkirályi-Szász Krisztina a MEFS ügyvezető igazgatója érkezett a VB helyszínére, tapasztalatokat gyűjtve a 2024-ben Debrecen-Miskolc vonatkozásában megrendezésre kerülő Európai Egyetemi Játékok rendezéséhez. A küldöttség szakmai vezetője Kovácsik Rita és Miklós Mátyás volt.

Az első versenynapon Double Dance párosunkért (Rózsás Patrícia (ELTE) – Balogh Patrícia (BCE)) szoríthatott a közönség. A színpadra lépés előtti izgatott pillanatokat követően, egy fergeteges koreográfia következett, amivel a lányok lenyűgözték mind a közönséget, mind pedig a pontozókat. Egy igen népes mezőnyből, az előkelő hetedik helyre rangsorolták őket az elődöntőben. Az első három helyen jelenlegi világbajnokok és címvédő országok foglaltak helyet. Egyesült Államok, Japán, Oroszország. A döntő napján az elődöntőben nyújtott lélegzetelállító gyakorlatukat felülmúlva, még magasabb pontszámot értek el. Mindezzel megőrizve előkelő helyüket, a világ hetedik legjobb helyét elfoglalva kategóriájukban.

A nemzeti válogatott 19 óra után pár perccel mutatta meg igazi erejét, hiszen a bemelegítés következtében az egyik versenyző kézsérülést szenvedett, mely nehezítette ugyan versenyüket, de szerencsére mindez nem látszódott, hiszen a csapat egy szinte hibátlan versenygyakorlatot mutatott be, mellyel világbajnokok lettek a Small Coed Elite kategóriában. Az első magyar egyetemi cheerleading válogatott tagjai csillogó szemmel, büszkén vették át az érmeket, maguk mögött tudva két remek versenygyakorlatot, és az igazi küzdelmet, ami a színfalak mögött zajlott.

A válogatott keret tagjai:

Freestyle Double: Rózsás Patrícia – Eötvös Loránd Tudományegyetem, Balogh Patrícia – Budapesti Corvinus Egyetem

Coed Team L5:

Andicsku Ivett – Eötvös Loránd Tudományegyetem

Balogh Patrícia – Budapesti Corvinus Egyetem

Busai András – Semmelweis Egyetem

Fáki Eszter – Semmelweis Egyetem

Gerlei Anna – Budapesti Műszaki Egyetem

Hock Gergő – Eötvös Loránd Tudományegyetem

Hoffmann Noémi – Budapesti Corvinus Egyetem

Kancsár Enikő – Eötvös Loránd Tudományegyetem

Lőrinczy-Nagy Emerencia – Eötvös Loránd Tudományegyetem

Maurer Kata – Semmelweis Egyetem

Márton István – Eötvös Loránd Tudományegyetem, Budapesti Műszaki Egyetem

Molnár Szilvia – Budapesti Corvinus Egyetem

Ripszám Emese – Semmelweis Egyetem

Selmeczi Franciska – Semmelweis Egyetem

Sipos Réka – Semmelweis Egyetem

Skornyák Dóra – Óbudai Egyetem

Springer Csenge – Semmelweis Egyetem

Szabó Hanna Mária – Eötvös Loránd Tudományegyetem

Szabó Kristóf – Budapesti Corvinus Egyetem

Szolnay Ádám Hunor – Semmelweis Egyetem

Szurovcsák Cintia – Budapesti Corvinus Egyetem

Szűcs Zsófia – Eötvös Loránd Tudományegyetem

Forrás: eltecheer.hu és MEFS

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech