072 kenesei zsanett webre

Kenesei Zsanett ismét dobogón a junior válogatott viadalon

2011. 07. 01.
072 kenesei zsanett webre

Kenesei Zsanett a hétvégi országos bajnokságon elnyert bajnoki címek után Eszéken (CRO) részt vett a cseh-horvát-magyar-szlovén U20-as válogatott viadalon, ahol egyéni csúccsal a 2. helyen végzett.

Kedd délben indult el a 70 fős magyar küldöttségünk Budapestről, hogy részt vegyen a junior korúak hagyományos regionális válogatott versenyén Horvátországban. Már csak az is fantasztikus érzés volt, hogy a sok vidéki versenyző közt fővárosiként minden utcát és teret, nevezetes épületet sajátomként csodálhattam meg a városból kifelé jövet, mi több, a Lágymányosi hídról legurulva a BEAC pályát is láthattuk egy pillanatra (mikor e sorokat írom, épp a Dráva felett járunk)… leírhatatlanul kellemes érzés volt.

Az utat kevés pihenővel, nagyjából 4 óra alatt tettük meg. Nem sok megemlítenivaló nem történt – azt leszámítva, hogy épp 15 óra 26 perckor értünk ki Mohácsról. És azt, hogy Eszéken, a verseny helyszínén Zrínyi Miklós (a hadvezér és költő, a szigetvári hős dédunokája) három és fél évszázaddal ezelőtt jól megleckéztette a törököket – felgyújtotta az utánpótlás céljából a hídon átkelni készülő szultáni csapatok előtt a hidat. Mégiscsak történt valami nem elhanyagolandó itt. És a múlt kötelez.

Az esti átmozgatás alkalmával megismerkedtünk a stadionnal. Kék Mondo pálya volt, amin még soha nem futottam, ezért ez már eleve hatalmas élmény volt, és csak megerősíteni tudom a szakértők véleményét – meglehetősen gyors.
Az esti csapatértekezleten megtudtuk az erőviszonyokat, erős és sűrű mezőny áll másnap rajthoz 800 méteren, s a többieknek sem lesz kéjutazás a saját számuk, így jó időkre, illetve ugró és dobóeredményekre is lehet számítani. Ezután megkaptuk a gyönyörű, idén merőben új szabású válogatott melegítőket és a versenyfelszerelést, és aludni mentünk a másnapi megpróbáltatások előtt.

A szállásunk sajnos egy teherpályaudvar tőszomszédságában volt, és késő éjszakáig, majd hajnaltól újra robogni kezdtek a sódert és fát szállító tehervonatok – nagyrészt a mi éjjeli pihenésünk kárára.

A reggeli átmozgatásnál már biztatóan jó állapotban voltam, amit a verseny előtti melegítés csak még inkább megerősített. Tökéletesen nyugodtan és kemény futásra készen érkeztem a pályára. Indulás előtt a rajtbírók technikai problémák miatt kissé megvárakoztattak, de végül elindultunk. Az első 200 méteren eléggé hátraszorultam, de aztán 400 közelében felkapaszkodtam és – most már nem tudnám megmondani, milyen meggondolásból – élre álltam. Végig erősnek éreztem magam, de a hajrában a hazai pályán futó horvát lány 3 tizeddel otthagyott. Tavaly viszont ugyanezen a versenyen én vertem meg, úgyhogy Tallinnban lesz a döntő ütközetünk… Az időm egyébként egyéni csúcs lett, aminek külön örültem, mert a hétvégi két futás elég sokat kivett belőlem.

Imre bácsi (edzőm) egy sajnálatos „technikai probléma” miatt nem jöhetett ki, de furcsa módon a verseny előtti másodpercekben úgy éreztem, mintha ott lett volna, és megejtjük a szokásos verseny előtti utolsó összenézésünket… Túl erős a fantáziám. Azonban Anikó néni (a felesége), Pista bácsi (szakosztály igazgatónk) és Evelin (edzőtársam) ott volt, amit itt is még egyszer meg szeretnék köszönni nekik, nagyon sokat jelent, hogy a külföldi versenyeimre is kijönnek támaszt nyújtani „ismerős arcok”.

Néhány sajnálatos sérülést leszámítva nagyon jól szerepelt a magyar csapat, a pontverseny miatt mindenki a maximumot

hozta ki magából. Az U20-as korosztályhatár ellenére nem kevés ifi korú versenyző is bekerült a csapatba, és jó néhány atléta először ölthette magára a válogatott mezt, s mind ők, mind a „tapasztaltabb versenyzők” nagyon kitettek magukért.
A sok erőfeszítés meg is hozta „gyümölcsét” - a magyar csapat összetettben a második helyen végzett, ami a mostanság meglehetősen erős cseh atlétikát, és a házigazdaként pályára lépő horvátokat tekintve nem kis teljesítmény. A lányok pedig megnyerték a pontversenyt, és hatalmas megtiszteltetés, hogy ehhez az eredményhez én is hozzájárulhattam néhány ponttal.

Kenesei Zsanett
Úton hazafelé Szlavóniából

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech