009 téli tri

A Téli Triatlon hazai bajnokságát az ELTE-BEAC nyerte!

2011. 03. 10.
009 téli tri

A két évvel ezelőttinél is nagyobb sikerrel, a 2011. évi OB rövid és a sprint távját is az ELTE Triatlon Klubja nyerte meg. A felnőtt bajnokságon a Pálfy-testvérek végeztek az élen, Márton volt környezettan-szakos, Máté jelenleg is biológus hallgató. A fiúk a Sífutó VB-ről és a Biatlon EB-ről érkeztek a hóban zajló 7 km terepfutást, 14 km hegyikerékpározást és 7 km sífutást magában foglaló versenyre, Galyatetőre. Itt ma verhetetlennek bizonyultak.

Február utolsó vasárnapján szikrázó napsütés, de fagypont alatti havas táj fogadta a Galyatetőre fellátogató triatlonosokat. Az ELTE-BEAC csapata 8 fővel nevezett be a versenyre, köztük a legutóbbi felnőtt bajnok Pálfy Máté (TTK). A pálya idén is igazán különlegesre sikeredett. A futás egy 10%-os emelkedővel indult, onnan tovább a csúszkáló hóban, majd a kör egy szakadékszerű véget ért. Ebből kellett hármat megtenni, de a neheze csak azután következett. A hegyikerékpárokat (MTB) 15-20 centis porhóban kormányozni a fizika törvényei szerint lényegében lehetetlen. Bár a profiknak majdnem a táv felén ez mégis sikerült, nekik is percenként kellett dönteniük, hogy tolva gyorsabb, de fárasztóbb, vagy tekerve könnyebb, de lassabb.

Legjobbjaink a végső sífutó számban tették fel a koronát szereplésükre. Pálfy Márton az addig vezető terepduatlon bajnokot hagyta ott már az első körben, míg Máté a négy kör alatt fokozatosan őrölte fel ellenfelét. A testvérpár győzött, Pálfy Márton felnőtt Magyar Bajnok, Máté ezüstérmes, míg a klub utánpótlás csapata – a sprint távon - ifjúsági és serdülő bajnokként végzett az élen. A két futam első helyein túl, sprint távon a bronzérem is egy ELTE alumnushoz került (Kovács Zsolt, ex PPK). A hosszabbik távon Farkas Zsolt (TTK biológus) és Székely Mózes (PPK oktató) korosztályukban OB másodikként értek célba, míg Berkó Csaba (IK programozó) a harmadik helyen végzett. (További részletek a csapat honlapján.)

Gratulálunk a téli triatlon hazai úttörőinek! Találkozunk április 13-án az ELTE Tavaszi Sportvarázs sorozata keretében megszervezett IV. ePDF duatlon és futófesztiválon!

Az eseményről további beszámolókat találhattok a szakosztályunk honlapján és a Magyar Triatlon Szövetség honlapján is.

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech