Magyar UNIV csapat

Az ELTE sportolói négy éremmel járultak hozzá a magyar sikerhez a 29. Universiadén!

2017. 09. 04.
Magyar UNIV csapat

ELTE-s sportolóink egy arany, és három ezüstéremmel, valamint számos helyezéssel járultak hozzá a magyar csapat sikeres szerepléséhez!

Az elmúlt ötven év egyik legkiemelkedőbb szereplésével zárta a magyar egyetemi csapat a 29. Nyári Universiadét Tajpejben. A csapat tizennégy éremmel a tizennegyedik helyen végzett az országok közötti ranglistán. A kiváló szerepléshez ELTE-s sportolóink egy arany, és három ezüstéremmel, valamint számos helyezéssel járultak hozzá.

Az egyetemisták olimpiájának is nevezett multisportos eseményen 140 magyar egyetemista sportoló vett részt, az ELTE a második legnagyobb, 18 fős delegációval képviseltette magát. Az elmúlt 40 évben a 2. legtöbb érmet hozta el a magyar csapat, ráadásul vívásban – többek között Márton Anna (ELTE PPK) egy arany és egy ezüstérmének és Siklósi Gergely (ELTE PPK) ezüstérmének köszönhetően – megnyertük a sportági éremversenyt is!

Rajtuk kívül még érmet szerzett a Leimeter Dórát (ELTE PPK), Máté Zsuzsannát (ELTE PPK), valamint Bolonyai Flórát (ELTE TTK) is a soraiban tudó női vízilabda csapat is! Emellett hallgatóink számos, értékes helyezést értek el, mellyel a magyar csapat az utóbbi fél évszázad legjobb teljesítményét érte el a pontszerző helyezések terén.

A magyar egyetemek közötti pontszám-versenyt magasan az ELTE nyerte meg 17,15 ponttal, a második a Semmelweis 8,25, harmadik a Metropolitan 8,00 ponttal. Sportági bontásban az ELTE hallgatói szerezték a legtöbb pontot vívásban (10,00), a második legtöbbet atlétikában (6,00) és vízilabdában (1,15). A női egyetemi kosárválogatott egyik legeredményesebb tagja Barnai Judit (BEAC), és csapattársa Gocsman Ágota (BEAC). A teljes, mintegy 220 fős delegáció vezetője prof. dr. Kiss Ádám, az ELTE TTK professzor emeritusa, a BEAC korábbi elnöke, a csapatvezető pedig dr. Székely Mózes, az ELTE PPK tudományos főmunkatársa volt.

Aranyérmesek

MÁRTON Anna Orsolya - Vívás - Kard egyéni- PPK - alapképzés (BA/BSc) pszichológia

Ezüstérmesek

SIKLÓSI Gergely - Vívás – Párbajtőr csapat - PPK - alapképzés (BA/BSc) sportszervező

MÁRTON Anna Orsolya - Vívás - Kard csapat - PPK - alapképzés (BA/BSc) pszichológia

Az ezüstérmes férfi párbajtőr csapat (balról az első Siklósi Gergely)

Az ezüstérmes női kard csapat (balról a második Márton Anna)

Vízilabda csapat:

  • LEIMETER Dóra - Vízilabda - PPK - alapképzés (BA/BSc) sportszervező
  • MÁTÉ Zsuzsanna – Vízilabda - PPK - alapképzés (BA/BSc) rekreációszervezés és egészségfejlesztés
  • BOLONYAI Flóra - Vízilabda - TTK - mesterképzés (MA/MSc) biztosítási és pénzügyi matematika

Az ezüstérmes vízilabda csapat

4. helyezettek:

HALÁSZ Bence SEK -Atlétika - kalapácsvetés - PPK_SEK - alapképzés (BA/BSc) rekreációszervezés és egészségfejlesztés

Récsei Rita - Atlétika - 20 km gyaloglás - BGGYK - alapképzés (BA/BSc) gyógypedagógia

5. helyezett:

ILIÁSZ Nicolas - Vívás - Kard csapat- TÁTK - alapképzés (BA/BSc) nemzetközi tanulmányok

7. helyezettek:

FIBECZ Alexandra Györgyi - Ritmikus gimnasztika - együttes kéziszercsapat - TÓK - alapképzés (BA/BSc) óvodapedagógus (ALUMNI, 2015)

SZEKERES Eszter - Ritmikus gimnasztika - együttes kéziszercsapat - TÓK - alapképzés (BA/BSc) óvodapedagógus (nemzetiségi német)

Az Universiadén szereplő magyar csapat kiemelkedő pillanatai:

Forrás: Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech