11 ob20gyal 2016 imre gyorgy

Az ELTE sportolói a riói olimpián - Récsei Rita

2016. 08. 04.
11 ob20gyal 2016 imre gyorgy

Következő ELTE-s olimpikonunk, Récsei Rita is gyaloglóként állhat a rajthoz a pénteken kezdődő olimpiai játékokon

2016. augusztus 5-én kezdetét veszi a XXXI. nyári olimpiai játékok! Idén a brazíliai Rio de Janeiro ad otthont a sport legnagyobb ünnepének, ahol 7 ELTE-s, illetve BEAC-os kiváló sportolóért szoríthatunk, akik már biztosan ott lesznek az olimpián. A csapat tagjai: Csere Gáspár, Illés Fanni, Kapás Boglárka, Márton Anna, Récsei Rita, Srp Miklós, és Venyercsán Bence (Staicu Simona – habár teljesítette az A-szintet – sajnos nem lehet ott a riói olimpián).

Következő ELTE-s olimpikonunk, Récsei Rita is gyaloglóként állhat a rajthoz a pénteken kezdődő olimpiai játékokon.

Rita 10 évesen, 2006-ban kezdett atletizálni Pécsen. Háromévnyi futás után a gyaloglás mellett döntött, nagyon könnyen ráérzett a speciális mozgásra és hamar megszerette a sportágat. Pécsen Srp Gyula, Srp Miklós édesapja volt az edzője, ő vezette edzésmunkáját kilenc éven keresztül.

A gimnázium befejezése után az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karára jelentkezett, így 2015 szeptemberében Budapestre költözött. Azóta a Budapesti Honvéd csapatával, dr. Urbán Ákos irányítása alatt sportol.

A versenyeken már a pályafutása kezdetén jól szerepelt, a korosztályos országos bajnokságokon mindig dobogóra tudott állni, azóta pedig több nemzetközi versenyt és válogatott viadalt megnyert, illetve számos világversenyen képviselhette Magyarországot, többek között ifjúsági VB-n Ukrajnában, Junior VB-n Amerikában, Gyalogló Világkupán Kínában, Junior EB-n Svédországban, és Európa Kupán Spanyolországban.

Az olimpia azonban nem szerepelt hangsúlyosan az idei tervei között, hiszen 20 évesen még nagyon fiatalnak számít ebben a sportágban. Az olimpiai távon, a 20 kilométeres számban is csak idén, 2016-ban kezdett el gyalogolni, így hatalmas meglepetés volt számára, amikor a békéscsabai országos bajnokságon teljesítette az olimpiai kvalifikációs szintet, és kiderült, hogy ott lehet Rióban.

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech