Tarolnak a  BEAC-os futók az országos bajnokságokon!

Csere Gáspár ismét magyar bajnok félmaratonon, aranyérmesek a BEAC férfi és női csapatai is.

A szeptember az utcai futóversenyek időszaka az atlétikában, és a BEAC futói egyedülálló eredményeket értek el az elmúlt időszakban is. Csere Gáspár megvédte bajnoki címét a Wizz Air Budapest Félmaratonon, a BEAC felnőtt csapata pedig a dobogó második fokára állhatott fel (Csere Gáspár, Dani Áron, Gera Nándor felállásban). Az utánpótlás korúak között szintén ezüstérmet szereztünk (Gera Nándor, Koch Domonkos, Koch Ágoston).

Következett az utcai 10 km-es Országos Bajnokság, ahol Gáspár taktikus futással a dobogó harmadik fokára futott fel, Farkas Dáriussal és Dani Áronnal kiegészülve pedig megnyerték a csapatversenyt is. A hölgyek szintén országos bajnokok lettek (Ohn Kinga, Jánosi Lilla, Weigl Vivien összeállításban).

A harmadik csapatgyőzelmet az Országos Váltófutó Bajnokságon aratták a BEAC atlétái, a hölgyek 4x800 méteren győzedelmeskedtek (Ohn Kinga, Perjés Fanni, Heffner Hédi, Széll Gyöngyi), míg a férfiak 4x1500 méteren az értékes harmadik helyet csípték el (Farkas Dárius, Matos Dávid, Király Levente, Földvári Dominic). 

További hírekért keresd a BEAC Atlétika Instagram és Facebook oldalát!