Sikerrel vették az akadályokat Kenesei Zsanették a felnőtt országos bajnokságon

Változó irányú szélben, de jó időjárási körülmények között rendezték meg hétvégén a 119. Magyar Atlétikai Bajnokságot, amelyen klubunk atlétái mind időeredmények, mind helyezések tekintetében remekül teljesítettek. A MASZ a maiak bajnoki versenyeire meghívta az elmúlt évtizedek legnagyobbjait, koruk világklasszisait a vadonatúj székesfehérvári atlétikai stadionba. Jelenlétük, az eredmény hirdetésekben való közreműködésük nagy megtiszteltetés volt a versenyen indulóknak.

10013864_744138892315807_5762733898452242234_nA BEAC Atlétikai Szakosztály részéről a hétvége legkiemelkedőbb eredményét Kenesei Zsanett érte 1500 méteres síkfutásban. Versenyzőnk egy végletekig kiélezett futamban végül mindenkinél hamarabb ért célba, de az 5. helyen befutó Pernesz Zsófia és a közvetlenül mögötte beérő Balog Evelin is minden dicséretet megérdemel. Zsanett később kis híján duplázott is, ugyanis a 800 méteres síkfutás eredményhirdetésekor ezüstérmet akasztottak a nyakába - ugyanitt Pernesz Zsófi a 4., Perjési Fanni az 5. helyezést szerezte meg. Csapatban is kiválóan működtek együtt lányaink a 4x400 méteres váltóban: a Kenesei Zsanett, Perjési Fanni, Pernesz Zsófi, Széll Gyöngyi kvartett a 4. helyen masírozott át a célvonalon.

Ne feledkezzünk meg a sprintszámban - 400 méteren - derekasan helyt álló és 6. pozícióban végző Széll Gyöngyiről, a magasugrásban a lécet 174 centiméterig srófoló - és így 6. helyen végző - Pásztor Mercédeszről, valamint az 5000 méteren elrajtoló mezőny legifjabb indulójának számító és országos 12. helyig robogó Balog Evelinről.

Férfiaknál is akadt okunk örömködni. A nemzetközi mezőnyben is megmérettetett Dani Áron 3000 méteres akadályfutásban állt rajthoz és egy kiváló iramú futással, hajszálnyival 9 percen kívüli idejével a dobogó középső fokára állhatott fel. Ugyanez a hajszál választotta el Áron egyik legjobb futócimboráját, Csere Gáspárt az 5000 méteren a bronzéremtől: kevesebb, mint 1 másodperccel előzte meg őt Soós Dániel. Kalapemelés jár még 4x100-as síkfutó csapatunk - Böhm Patrik, Meskó Márk, Bende Imre, Kovács Kristóf - tagjainak, akik kicsivel több mint 44 másodperces futásukkal a 10. helyen csaptak célba.

Végezetül ELTE-s kötődése miatt említsük meg még az egyetemi triatlon világbajnokunkról, Kovács Zsófiról sem, aki 5000 méteres versenyszámban harmadikként ér célba.