Zsanett

Atlétáink csillagos ötösre vizsgáztak az utánpótlás országos bajnokságon

2014. 07. 10.
Zsanett

5 aranyérmet és számtalan dobogós helyezést értek el versenyzőink Debrecenben: Kenesei Zsanett és Balog Evelin két számban is a dobogó tetejére állt, míg Gergely Hajnalka magasugrásban tornászta legfeljebb a lécet.

Minden esztendőben nagy várakozás előzi meg az év legnagyobb hazai versenyét, a magyar bajnokságot. A BEAC Atlétika Szakosztályának versenyzői és edzői mindennapi közös munkájának eredményességét a bajnokságon való jó szereplés nagyban befolyásolja. Mennek a számolgatások, hogy ki, milyen helyezést érhet el, és vajon melyik számban induljon, hol van a legtöbb esélye. Természetesen az előzetes várakozások nem minden esetben teljesülnek, van, amikor a vártnál jobb eredmények születnek. Magában az esélylatolgatás, és a számolgatások nem sokat jelentenek, ha e mögött nincs mindennapi tudatos, kemény edzés, kitartás, megszállottság, versenyzői képesség, valamint összhang az edző, és tanítványa között. Az mindig probléma, amikor a gyenge eredményeket magyarázni kell. Azonban az sem jó, amikor a kiváló eredményeket elkezdjük magától értetődőnek, és természetesnek tartani. Mindent a helyén kell kezelni, hogy a realitások talaján tudjunk maradni. Ez a bajnokság a BEAC 116 éves történetének legkiválóbb teljesítményei közé fog tartozni, folytatva az elmúlt évek , de azt is mondhatnánk, hogy az elmúlt több, mint 10 év kiváló szerepléseit vitték tovább sikeresen versenyzőink. Nagyon ritka az, amikor egy szakosztály ilyen sok bajnoki címet ér el. Az sem szokványos teljesítmény, hogy egy bajnokságon belül két versenyzőnk is duplázni tudott a bajnoki címek számában. Nem szabad szó nélkül elmennünk az ezüstérmeseinkről, valamint a negyedik, és az ötödik helyezettekről sem, miután ők is nagymértékben hozzájárultak eredményeikkel ehhez a nem mindennapi sikerhez.

Gerendás István, a BEAC Atlétika Szakosztályának elnöke ekképp élte meg a hétvégi magyar bajnokságot:

zsanették"Kenesei Zsanett az utánpótlás 800, és 1500 m-es síkfutásban is bajnoki címet szerzett. Nehéz helyzetben vagyok, amikor Zsanettról kell írnom, hiszen a hosszú évek alatt megszámlálhatatlan bajnoki címet ért el, és kiváló teljesítményeivel egyértelműen rászolgált a dicsérő jelzőkre. A magyar nyelv nagyon sokszínű, de így is nehéz leírni a teljesítmények nagyságát, hogy ne bocsátkozzak ismétlésekbe. Zsanett 10 éve tartó pályafutásának eredményei mögé nézve arra kellett rájönni már a kezdet kezdetén, hogy egy nagyon okos, céltudatos, tehetséges, szorgalmas, kitartó gyerekből felnőtté vált versenyzőről van szó, aki mindezeknek a tulajdonságainak köszönheti sikereit. Ő mindig a dolgok mögé tud nézni, és a levont következtetések is jó irányba viszik. Remek teljesítmény volt, amihez tiszta szívből gratulálunk.

Balog Evelin junior 800, és 1500 m-es síkfutásban is bajnoki címet szerzett. Evelin már évek óta nyeri a különböző korosztályos országos bajnokságokat. Azon versenyzők közé tartozik, aki több középtávfutó számban, valamint mezei bajnokságon is tud győzni. Ő még pályafutásának egy olyan szakaszában van, amikor még sok mindent meg kell tanulnia az élet mindennapi útmutatásaiból. Nem először mondom, hogy milyen kiváló adottságokkal, és versenyzői képességgel rendelkezik, amelyeket teljes mértékben az atlétika szolgálatába kell állítania. Remek teljesítményéhez gratulálunk.

Gergely Hajnalka junior magasugrásban bajnoki címet szerzett. Hajnalka nem először szerez mindannyiunk számára ilyen remek érzést. Nagyon szerény, az atlétikát előtérbe helyező versenyző, aki az elkövetkező évek egyik meghatározó magasugrója lehet. Nagyon jól egymásra talált versenyző, és edző, amiből egyértelművé vált számunkra, hogy az elkövetkező évek még nagyon sok sikert tartogatnak mindannyiunk számára.

Pásztor Mercédesz utánpótlás magasugrásban a dobogó második fokára állhatott fel. Mercédesznek az utóbbi időben sajnos nagyon sok betegsége, valamint sérülése is volt, ami megnehezítette a felkészülés időszakát. Versenyzőnk már sokszor bizonyította, hogy milyen hihetetlen adottságokkal rendelkezik, amihez tehetsége is párosul. Nagyon jó érzés mindig találkozni vele, mert látni benne a nagy lehetőséget, amit, ha maga is elhisz, és mindennap tesz érte, fényes jövő előtt állhat. A problémák ellenére második helyezése nagyon szép teljesítmény, amihez gratulálunk.

Perjés Fanni utánpótlás 800 m-en negyedikként ért célba. Fanni az előbb felsorolt versenyzőkhöz hasonlóan kiváló adottságokkal rendelkező, tehetséges atléta, aki szintén már több alkalommal bizonyította, hogy mindenképpen helye van a 800 m-es síkfutás élmezőnyében. Biztos eljön az a pillanat, amikor kételyeit legyőzve, saját maga is elhiszi, hogy még ennél is jobb eredményekre képes. Biztos vagyok benne, hogy ez nemsokára bekövetkezik.

Grajzer Dániel utánpótlás magasugrásban ötödik helyezést ért el. Nem rég óta került Jámbor József csoportjába, ahol ilyen rövid idő alatt szép teljesítményt nyújtott mindannyiunk számára."

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech