Tango 190026 1920

Argentin tangó kurzus indul az ELTE-n

2016. 08. 03.
Tango 190026 1920

Először az ELTE történetében a 2016/2017-es tanév őszi félévében argentin tangó kurzus indul az egyetemen

A BEAC keretein belül először az ELTE történetében a 2016/2017-es tanév őszi félévében teljesen kezdő argentin tangó kurzus indul az egyetemen. A kurzust a hallgatók általános testnevelés sportágként vehetik fel a Neptunban, sikeres teljesítés esetén a tánctudás mellett kreditet is kapnak a résztvevők.

A tangó sokak számára a fejkapkodós versenytáncot jelenti. Az eredeti argentin tangó - amellyel mi a kurzuson foglalkozunk - viszont egy kifinomultabb, a külvilág helyett egymásra figyelő tánc. Ezt jelzi az is például, hogy míg más táncokban tánctartásról, az argentin tangóban ölelésről beszélünk. A férfi (vezető) és a női (követő) szerep markánsan elkülönül, ez viszont nem jelent alá-fölérendeltségi viszonyt. Az év végére a tangó történetének és etikettjének megismerése mellett a résztvevők olyan, a milongákon (tangós táncházakban) használható tudás birtokába kerülnek, amelyben megélhetik ennek a táncnak a varázsát és kifejezhetik önmagukat.

Gyere el! Próbáld ki!

Az edzést a Neptunban a Társastánc kurzus alatt találod meg.

Friss információk a kurzus FB oldalán

További kérdés esetén: [email protected]

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech