Női önvédelmi tréning és személyes biztonság az egyetemen

A tavalyi sikereken felbuzdulva, az ELTE Kancellária Szolgáltatási Igazgatóság támogatásának köszönhetően, a BEAC szervezésében az új félévben is elindulnak a rendszeres önvédelmi edzések az egyetem hallgatónőinek.

A tréning időpontjai: 2019/2020-as tanév I. (őszi) félév szorgalmi időszak alatt (2019. szeptember 9. (hétfő) és 2019. december 14. (szombat) között) MINDEN SZERDÁN 17:00 – 18:00 óra közötti időszakban

A tréning helyszíne: ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium tornaterme (1088 Budapest, Trefort utca 8.) A tréningen kis csoportokban dolgoznak.

Kapcsolódó szabadon választható kredites kurzus a Neptunban: Női önvédelem és személyes biztonság építőelemei

Az önvédelmi fogások gyakorlása mellett vagy azzal párhuzamosan érdemes az önvédelem és a személyes biztonság témakörében további ismereteket szerezni!

Az ELTE ÁJK Kriminológia Tanszék ennek érdekében Dr. Inzelt Éva és Ilyash György vezetésével hirdette meg a Női önvédelem és személyes biztonság építőelemei című szabadon választható kurzust minden kar hallgatói részére

Neptun-kód: J4:xFAK(2kr):N17 - 2 kredit

Az órák helyszíne: ELTE ÁJK B épület, 04-es gyakorló (1053 Kecskeméti út 10-12./Magyar u. sarok)

Az órák időpontja: SZERDA, 17:00 – 18:30

A kurzus tartalmából itt elérhető egy ízelítő: https://www.beac.hu/hirek/eletmod/szituacios-tudatossag-az-onvedelem-alapja/

A kurzus kapcsán további kérdésekre válaszolnak az oktatók ([email protected]).

A tréning instruktorai:

HORVÁTH JUTKA ([email protected])

Horváth Jutka a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC) Harcművészeti Szakosztályában dolgozik. 2000-ben kezdte el karatét tanulni. Jelenleg 3. danos fekete öves karatéka.

NOVÁK DÓRA ([email protected])

Novák Dóra a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC) Harcművészeti Szakosztályában dolgozik. Jelenleg fekete öves, második danos goju-ryu-s karatéka. Gyerekkora óta karatézik, korábban kyokushin karatét tanult, ahol 1. dan övfokozatot ért el.

Karateirányzatuk az okinawai goju-ryu, szervezetük a Magyar Karate Szakszövetség tagja. 2015-ben elindítottak egy programot, amelyen utcai önvédelmi képzést tartanak, elsősorban nőknek. Ezeken szimulált utcai támadásokra tanítanak elhárító technikákat, illetve eredményes visszatámadásokat lehetővé tevő mozdulatsorokat. A gyakorlatok hatékonyak, de egyszerűek, így olyan emberek is könnyen elsajátíthatják, akik nem jártasak a harci művészetekben. Az elmúlt évek során több helyen is tartottak képzéseket többek között civil szervezeteknél, mozgásstúdiókban, önkormányzati intézményekben és iskolákban.