Ballansz2 index

Ballansz tréning -  Edzések a mozgás-, és mélyizom fejlesztés, valamint a gerinc egészségének szolgálatában

2019. 03. 13.
Ballansz2 index

Jelentkezz most Ballansz tréning edzéseinkre, ahol a lehető legsokoldalúbban dolgoztatjuk meg a test egészét, mind egyensúly labdán, mind anélkül!

Mi is a ballansz tréning?

A ballansz tréning egy átfogó név azon 3 edzés számára, amelyek a címben megjelölt képleteket hivatottak fejleszteni! Edzésmetodikája úgy lett megalkotva, hogy ez a 3 edzéstípus egészítse ki egymást. Azért kapta ez a kurzus a ballansz nevet, mert az edzések középpontját az egyensúly megtartása (balance) alkotja, amely segít, hogy a lehető legsokoldalúbban dolgoztassuk meg a test egészét, mind egyensúly labdán, mind anélkül.

Miért jó, ha az egyensúllyal „játszunk”?

Egyrészről, nem csak a test izmait és azoknak minden járulékát, de az idegrendszert is keményen igénybe veszi ez az edzéstípus! Minden edzés természetesen pozitív hatassal van az idegrendszerre, de az egyensúllyal kombináltak hatványozottan, ami azt jelenti, hogy javul a koncentráció, a testtudat és csökken a sérülés veszélye is ezáltal. Másrészről erősíti a mélyizmokat (a test tartóköveit) és a különböző apró anatómiai képleteket, mint a manapság sokat emlegetett fasciat (hártya az izmokon, mely merevség esetén sérülést okozhat), szalagokat és ínakat, melyek többszörösen igénybe vannak véve egyensúlyozáskor, így javul azok kondíciója minden téren az általános izomzat mellett. Tehát egy edzés alkalmával több legyet is üthetsz egy csapásra!

Arról nem is beszélve, hogy az egyensúlyozás az egyik legjótékonyabb cselekvés, ami történhet a gerinceddel, pláne akkor, ha sokat ülsz! Egyensúlyozás közben ugyanis olyan rendszereket és összeköttetéseket is fejleszteni tudsz, amelyek megléte fontos, de enélkül azok edzése nem feltétlenül lehetséges.

A három edzéstípus, melyek már fentebb említésre kerültek:

  • HIIT (pörgős , dinamikus köredzés egyensúlylabdával)

Ezen az órán az állóképesség fejlesztése, az ízületek stabilizációja és a test formálása van fókuszban egy igazán izzasztó edzésen. Magas intenzitású óra, ahol az egyensúly labda segítségével az izmaid legmélyebb rétegeit is képes vagy megdolgoztatni sokkal alaposabban, mint egyensúlyozás nélkül! Köredzés jelleggel visszatér az az 5-6 gyakorlat, amit az adott órán csinálunk!

Az eredmény tónusos test, javuló keringési rendszer, gyors anyagcsere (zsírégetés), erős, de rugalmas izomzat és egészséges ízületek!

  • Flow (áramlás jóga, különleges ászanákkal megtűzdelve)

Az óra alapvetően jóga ászanákból (pózok) épül fel, amelyek áramlanak egyik ászanából a másikba (flow). Végül egy szép flow gyakorlatsort építünk fel az óra végére, (ami minden órán más) és ezt ismételjük egymás után.

Az órákon a flow mellett fokozatosan tanulunk különleges pózokat (ászanákat). Fejállások, kézállások, alkarállások, hátrahajlások és a csípőnyitás különböző fajtáival találkozhattok ezen az órán. Az előbb említett elemeket lépésről lépésre tanuljuk bárki számára kivitelezhető formában.

Az órán javul a gerinc rugalmassága, a csípő és a váll egészségessé – mobillá válik, képessé válsz olyan mozgástartományok kivitelezésére, ha ezt az óratípust választod, amiről eddig fogalmad sem volt, hogy képes vagy rá!

  • Spinal Flow - (törzs stabilizációs-gerinctorna)

A gerinctorna egy új dimenziója ez az óratípus! Dinamikus óra, ahol a hagyományos gerinctornán felül használjuk az egyensúlylabdát, mivel az egyensúlyozás tevékenységének beiktatása az edzéstervbe nagyban csökkenti a sérülés kockázatát és gyorsabban javul a gerinc állapota! Az egyensúlyozás nagy ellensége a derékfájásnak, a gerincsérv kialakulásának, illetve rendszeresítve képes kiküszöbölni a helytelen ülés káros hatásait.

A spinal flow-n egy felépített szegmentumokból álló flow gyakorlatsorban dolgozunk, ahol a gerincet mobilizáljuk (mozgékonyabbá tesszük) majd a körülötte lévő izmokat is megerősítjük. Nem csak a gerinc körüli izmokra terjed ki az óra anyaga, hanem az egész testet megeddzük egy olyan szemléletben, ahol kiemelt szerepet kap a gerinc védelme.

Árak:

ELTE: 5000 Ft / 5 hét

Külsős: 6000 Ft / 5 hét

Infó és jelentkezés:

[email protected]

Edzésidőpontok:

Hétfő

  • 19:00-20:00- HIIT

Szerda

  • 18:30-19:30 – HIIT
  • 19:50-20:50 – Spinal flow

Péntek

  • 17:00-18:00 – Spinal Flow
  • 18:00-19:00 – Flow áramlás jóga

Helyszín:

BEAC, TT4 sportterem

WORKSHOP

Óráinkat megismerheted egy speciális workshop keretein belül, amelyen van lehetőséged mindhárom óratípusba belekóstolni

FB event: https://www.facebook.com/events/2349780951922455/

A workshopon kifejtésre kerül :

  • az egyensúlyozás élettani hatása (propriocepció)
  • a gerinc elváltozásaira gyakorolt pozitív hatása
  • ízületvédelem
  • mobilizáció és stabilizáció (erős, de hajlékony izomzat)
  • gyakorlatok az egyensúlylabdán
  • a háromféle óratípus gyakorlati megismerése

Ezen a workshopon szeretnénk megismertetni veletek, hogy miért fontos, hogy a testetek egyszerre legyen hajlékony és erős, mert igen, ez lehetséges! Az izmoknak egyszerre kell erősnek és hajlékonynak lenniük, hiszen ha nem tud nyúlni, akkor nagyságrendekkel kevesebb erő kifejtésére képes az izomzat, illetve a mozgástartományod egészét sem tudod kihasználni, aminek pedig az ízületek látják kárát!

Ezek az edzések fizikálisan a fent már említett stabilizáció-mobilizáció duójára vannak felépítve, így megadják a megfelelő fizikai egyensúlyt a testnek!

Azért rendezzük ezt a workshopot, hogy egy olyan szemléletet tudjunk átadni nektek, amelynek tudatában tisztábban láttok rá az eddig külön egységekként differenciált „nyújtás-erősítés” aspektusra!

Fb oldal: https://www.facebook.com/beacballansz/

Insta: @ballansz_beac

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech