1 3

A Siófoki Tango Libre Nyári Táborban jártak táncosaink

2018. 06. 28.
1 3

Az ELTE Argentin tangó táncosai és oktatói a június 21-24-i hétvégét a Balatonon töltötték a nyár egyik legnagyobb tangós eseményén, a Tango Libre Nyári Táborban.

Az ELTE Argentin tangó táncosai és oktatói a június 21-24-i hétvégét a Balatonon töltötték a nyár egyik legnagyobb tangós eseményén, a Tango Libre Nyári Táborban. A hétvége során a szintén fiatal táncosokból álló Hello Tango csoporttal közösen részt vettek tangó férfi- és női technika, milonga, vals és zeneiség órákon.

A táncosoknak lehetőségük volt az órákat szintek szerint választani, hiszen a táborban párhuzamosan voltak kezdő és középhaladó kurzusok. A táborban az idei, Londonban rendezett világbajnoki selejtező győztesei Szeghalmi Endre és Serbán Andi, valamint a számos egyéb táncban is remekelő Kocsis Zoli és Glotz Marcsi tanítottak.

Bár az idő hűvös volt - így az úszás és strandolás elmaradt - táncosaink forró ölelésekben és táncokban részesültek a milongákon, vagyis az argentin tangós táncházakban, valamint a délutáni cafék során. Mindemellett péntek este tangósaink megmérették magukat egy játékos Jack and Jill táncversenyen is, ahol sorsolás szerint kaptak partnereket. A versenyt nehezítette, hogy a tangós zenei részletek mellett rocky, pop és latin zenére is kellett improvizálniuk. A kurzusokon kívül sor került közös csapatépítésre, kellemes beszélgetésekre, Balaton-parti sétákra is.

A hétvégén az ELTE-sek nagyon jól érezték magukat, sokat tanultak és tapasztaltak. A csapatból sokak csak fél éve táncoltak, és még nem is voltak korábban sok milongán, illetve néhány haladóbb táncosunknak is ez volt az első fesztiválos, táboros élménye. Mindannyian nagyon megszerették ezt a világot, azóta is tangós zenéket hallgatnak, és várják a következő táncos eseményeket.

Hallgatóink írták:

Eddig is imádtam a tangót, milongákat, de igazán most szerettem bele, és ezt az emléket hosszú évekre megőrzöm, egy meghatározó pont az életemben! <3”.

„Sosem fogjuk elfelejteni, ahogy Endre átadta nekünk a szinkópa felismerésének és kihangsúlyozásának művészetét, ahogy azt sem, hogy az igazán szenvedélyes tánc parkettatöréssel jár.”

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech