Fn2

A Fit Night és a KEK csíki állomása teljesítette ki az ősz mozgáskavalkádját

2014. 10. 20.
Fn2

Sikeres sportprogramoktól visszhangzott az őszi szünet előtt hét: immáron negyedik alkalommal mozgatta meg hallgatóinkat az ELTE Fit Night, míg régi-új bajnoknak tapsolt a közönség a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján.

Fit Night:

Idén is nagy sikere volt a már negyedik alkalommal megrendezett ELTE Fit Night-nak. A résztvevők délután háromtól este tízig, az ELTE-BEAC sportközpontban mozoghattak és próbálhattak ki különböző sportokat. Az ELTE Online tudósítója is aktív részesévé vált az ELTE legfittebb sportrendezvényének.

Sportolni kimondottan hasznos tevékenység, ezt sokan tudják és dolgoznak is azért, hogy minél több emberrel megismertessék a sport adta pozitívumokat. Ezért kellenek a jó reklámok, hogy az emberek kevésbé sportos fele se csak az izzadságot és fájdalmat lássa a testmozgásban, hanem azt is, amivé válhat az ember, ha hetente néhány órát foglalkozik a testével.

fnA tegnapi nap tökéletes példája volt ennek. Már a beléptetésnél nagyon kedves útbaigazítást kaptunk. Tovább haladva a terem felé, vér- és vérplazma adást hirdető kis sarokban lehetett ajándékot szerezni. A következő standnál egy a Herbalife által forgalmazott terméket kóstolhattunk meg és kaphattunk tanácsokat a testformálással, a helyes étrenddel kapcsolatban. A Herbalife-os srácok el is mondták véleményüket az estével kapcsolatban

„Tavaly is voltunk akkor is sokan voltak, de most még többen vannak és örülünk, hogy fogékonyabbak lettek az egészséges élettel kapcsolatos dolgokra és több érdeklődő is van, akik szeretnének csatlakozni a csoportunkhoz. Az idei az eddigi legjobban megszervezett esemény mióta ide járunk.” Szeretettel várják az egészséges életre vágyókat az előadásaikra, edzéseikre.

A cikket teljes egészében az ELTE Online-on olvashatjátok el! Sőt, még ennél is részletesebb tudósítás is megtalálható az EO-n.

(forrás: ELTE Online)

Sportlövészet:

bsCélra tartottak, lőttek és egy kiélezett "párbajt" követően második helyen végeztek lányaink az V. Sportlövő Egyetemi Világbajnokságon! Az október 8-12 között megrendezett világeseményen hazánkat 6, korábban is komoly sikereket elérő egyetemi hallgató képviselte. A Nemes Adrienn (Semmelweis Egyetem), Babicz Sára (ELTE), Mihalkó Nikoletta (Károli Gáspár Református Egyetem) összeállítású együttes a győztes lengyelektől két körrel elmaradva végzett a második helyen október 9-én. Egyéniben a legjobb eredményt – a szeptemberi olimpiai kvalifikációs sportlövő-vb-n a légpisztolyos csapat tagjaként bronzérmes – Nemes Adrienn érte el, aki ötödikként zárt. Babicz Sára, az Eötvös Loránd Tudományegyetem diákja a 2008-as Európa-bajnokságon negyedik, a 2010-es világbajnokságon ezüstérmes és a 2011-es shenzeni Universiadén negyedik helyezett lett.

Atlétika:

Újabb csapatversenyt nyertek atlétáink! Az FTC népligeti atlétikai pályáján 7 egyetemi együttes versengett a bajnoki érmekért és a pontversenybeli elsőségét, amelyet a mieink meggyőző fölénnyel hódítottak el. Hét számban is hallgatóink nyakába akasztották az aranyakat, míg a többiek dicséretes teljesítményéről a további kilenc ezüstérem és nyolc bronzérem árulkodik. Ennek tükrében nem meglepő, hogy a mieink összetettben 172 pontos teljesítménnyel zártak és így mint 100 egységet vertek a második Nemzeti Közszolgálati Egyetem legjobbjaira.

Aranyeső számokban:

Csermely Viktor (100 m síkfutás - 11,03 mp)

Rontó Zsolt (800 m síkfutás - 2:08,6 p)

Nováky Csaba (magasugrás - 175 cm)

Csermely Viktor (távolugrás - 629 cm)

ELTE Rekreáció (4X200 m váltó - 1:44,6 p)

Müllner Nándor (gerelyhajítás - 33,86 m)

Motkó Petra (gerelyhajítás - 21,5 m)

Futsal:

végjátékMegismételte tavalyi csíkszeredai sikerét a Sepsi 08 együttese: Mánya Szabolcsék büntetőrúgásokat követően diadalmaskodtak a Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának második felvonásán. A kétnapos tornának a csíki Márton Áron Gimnázium Sportcsarnoka adott otthon, ahol 10 együttes két, "ötfős" csoportban versengett egymással. Hazánkat ezúttal csak az ELTE-BEAC együttese vágott neki a csíkszeredai túrának, míg a kupán elinduló csapatok többsége az erdélyi térségből érkezett.

Fiaink a csoportmérkőzések fázisában jó rajtot vettek: előbb a MaSzapi, majd a Szobácska FC baráti társaságát fektette két vállra. A címvédő Sepsi 08 és a Sixty Nine 69 elleni összecsapások alapjaiban már arról döntöttek, hogy a torna kieséses szakaszában milyen ágra kerülnek Sajben Marcellék. A kolozsváriak elleni pontszerzés és a jobb gólkülönbség csoportmásodik pozíciót eredményezett, továbbá egy marosvásárhelyiek elleni negyeddöntőt. Az Orvosok ellenben megálljt parancsoltak az ELTE-BEAC futsal csapatának: a marosvásárhelyiek öt lőtt góljára csupán két ELTE-BEAC-os válasz érkezett, így az előzetes várakozásokhoz képest némi meglepetésre előbbiek jutottak az elődöntőbe.

A kupadöntőt a két legjobb formában levő, veretlenül menetelő Imperial Wet és a Sepsi 08 gárdája vívta: a végletekig kiélezett találkozó első félideje után 2-2-vel fordultak a felek, és a rendes játékidő sem hozott döntés. A büntetőpárbajban a Sepsi 08 játékosai bizonyultak higgadtabbnak, és címüket megvédve immáron a 2015-ös TuFi biztos résztvevőjévé váltak.

(férfiak - Kárpát-medencei Egyetemek Kupája, Csíkszereda) MaSzapi – ELTE-BEAC 0-3

Szobácska FC – ELTE-BEAC 1-3

Sepsi 08 – ELTE-BEAC 3-1

Sixtynine 69 – ELTE-BEAC 2-2

Marosvásárhelyi Orvosok – ELTE-BEAC 5-2

(férfiak - NB II. Nyugati csoport) ELTE-BEAC – Baráti Futsal Club 2-5

Kézilabda:

(férfiak - Budapesti Egyetemi-Főiskolai Kézilabda Bajnokság) SOTE – ELTE-BEAC 11-17 (4-8)

(nők - Budapesti Egyetemi-Főiskolai Kézilabda Bajnokság) SOTE – ELTE-BEAC 23-18 (10-10)

Kosárlabda:

Süle Krisztina dupla-duplája röptette kosaras lányaink "szekerét". Balogh Judit tanítványai a másodosztályú bajnokság 3. fordulójában a Kiss Lenke KS együttesének otthonába vendégszerepeltek és meggyőző győzelmükkel továbbra is makulátlan mérleggel vezetik a pontvadászatot. A vártnál kissé döcögősebben kezdődött a mérkőzés: a csapatok egymás után dobták a kosarakat, egyik oldalon sem állt még össze a védekezés. A második negyed elején azonban lányaink megemberelték magukat, és egy 6-29-es negyedet produkálva a szünetre lényegében eldőlt a mérkőzés. Ennek ellenére a BEAC-osok egy percig sem pihentek, amelynek következményeként tovább nőtt a két csapat közti különbség. Legeredményesebb játékosunk a 4 éve itt kosarazó Brixel Mónika lett, aki 17 pontig jutott ezen a találkozón.

(nők - Amatőr NB Keleti Csoport) Kiss Lenke KS – ELTE-BEAC Újbuda 42-93 (19-25, 6-29, 6-17, 11-22)

Szombaton este hazai pályán folytatta bajnoki szereplését az ELTE-BEAC NB II.-s férfi kosárlabda csapata, akik a Monort fogadták. Az első negyedben felváltva estek a kosarak, mindkét csapat kereste a másik gyenge pontjait, de nagyobb előnyre senki nem tudott szert tenni. Sorainkban mindenki veszélyes volt a kosárra, ugyanakkor a védekezésünk nem volt tökéletes, mert mindig érkezett a vendég válasz pont is. A második negyed végén aztán a hazaiak Erős vezetésével az utolsó 3 percben 12 pontot dobtak, s így a pihenőre a maguk javára fordították az állást.
A szünetet követően a hazaiak folytatták a pontgyártást, de mindig jött néhány apró hiba, amiből a monoriak dobtak pontokat. Az utolsó játékrésznek így döntetlen állásból vágtak neki az együttesek. Ekkora a vendégek láthatóan elfáradtak, egyre több szabálytalanságot vétettek, amiből a hazaiak dobálhatták a büntetőket. A mieink azonban elhúzni továbbra sem tudtak, mert néhány eladott labda és védelmi hibát követően egyenlítettek a vendégek. Sőt, az utolsó másodpercekben Erős kosarai kellettek az egyenlítéshez. Jöhetett a hosszabbítás.
A fáradtság ellenére mindkét oldal inkább a támadásra koncentrált, és az utolsó percre maradt a döntés. Egy pontos vendég vezetésnél egy hazai támadó lepattanó visszaszerzése és Beri két bedobott büntetőjével 3 pontos előnyre tett szert a BEAC. A hátralévő néhány másodpercben a Monor már nem tudott a gyűrűig eljutni, így minimális különbséggel, óriási csatában nyertek fiaink.

(férfiak - NB II. Közép csoport) ELTE-BEAC – Monori SE 98-95 (20-23, 23-17, 26-29, 18-18, 11-8)

Nagypályás labdarúgás:

(BLASZ III.) ELTE-BEAC – Törökbálinti FC 2-2

(BLASZ IV.) ELTE-BEAC II. – ASR Gázgyár II. 0-1

Röplabda:

(nők - Budapest Bajnokság I. osztály) Budai XI. "C" – ELTE-BEAC 2:3 (25-22; 21-25; 15-25; 25-19; 12-15)

Vízilabda:

(Budapest Bajnokság) Bánki VSE – ELTE Vízilabda DSK 4-15 (0-6, 2-2, 1-4, 1-3)

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech