MEFOB 2015

A BEAC Sportcsarnokában mérkőznek meg az ország legjobb egyetemi futsalosai

2015. 05. 04.
MEFOB 2015

Szemkápráztató cseleket, tanári gólokat és hajmeresztő hajrákat ígér május 7-8-ai női és férfi futsal MEFOB, amelynek résztvevői a Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának is otthont adó parketten lépnek pályára.

A KEK után újabb futsalcunami "árasztja el" Lágymányos és környékét: az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club rendezi meg a május 7-8-ai Futsal Magyar Egyetemi–Főiskolai Országos Bajnokságot. Az idei rekordlétszámú indulóból selejtezők és negyeddöntők árán a legjobb négy férfi és női csapat jutott el a budapesti négyes döntőbe. Lássuk, mely csapatokat vehetitek közelebbről szemügyre a kétnapos tornán!

futsal mefobA férfiaknál a tavalyi bajnok Miskolci Egyetem, lányoknál a címvédő Testnevelési Egyetemi csapata is képviselteti magát a fináléban. A hölgyek mezőnyében a házigazda ELTE, a szombathelyi Nyugat-magyarországi Egyetem és a Debreceni Egyetem csapnak össze. Az urak mezőnyében a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a győri Széchenyi István Egyetem és a szombathelyi Nyugat-magyarországi Egyetem vívnak meg a magyar egyetemi bajnoki címért.

A budapesti egyetemi futsal bajnokságot megnyerő és a felnőtt válogatott Andorka Kristóffal felálló BME, valamint az előző évi győztes Miskolc számítanak favoritnak, de az ELTE-t búcsúztató, a futsal fellegvárából érkező győriek és a sokszoros magyar egyetemi bajnok szombathelyiek is mindig esélyesként lépnek pályára, így nagy szerep hárul Fortunára a csütörtök délelőtti sorsoláson.

A nőknél is nehéz megjósolni, hogy a három vidéki csapat közül ki a legesélyesebb, talán az ELTE győzelme lenne a legmeglepőbb, ebből a mezőnyből.

A MEFOB programja

2015.05.07., csütörtök

12:00 Női elődöntő

13:20 Férfi elődöntő

14:40 Megnyitó

15:30 Női elődöntő

16:50 Férfi elődöntő

2015.05.08., péntek

9:00 Női bronz mérkőzés

10:20 Férfi bronz mérkőzés

11:45 Női döntő

13:15 Férfi döntő

14:30 Díjátadó

A döntő mellett az esti programokat a Lágymányosi Eötvös Napok biztosítja. A MEFOB-ot a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség, az ELTE Hallgatói Önkormányzata, az MLSZ Budapesti Igazgatósága, az MLSZ Futsal Bizottsága és a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club támogatja.

A torna fővédnökei Prof. Dr. Mezey Barna, ELTE rektor, Prof. Dr. Kiss Ádám, a MEFS elnöke.

A torna védnöke: Lovász Tamás, MLSZ Budapesti Igazgató, Drucskó Zoltán, az MLSZ Futsal Bizottságának elnöke.

A 2015-ös futsal MEFOB-ra minden érdeklődőt és szurkolót várunk az ELTE Bogdánfy úti sporttelepén, a BEAC-on!

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech