034 Gerendási E 1

A BEAC csillagai beragyogták Békéscsaba egét

2011. 04. 20.
034 Gerendási E 1

A női 20 km-es gyaloglás a női atlétikai szakág leggyilkosabb számai közé tartozik. Aki ezen a távon komoly eredményeket szeretne elérni, annak hétköznapi életét meg kell változtatnia. Ennek szellemében kell élnie minden napját, el kell viselnie a gyötrelmeket, szenvedéseket, céltudatosnak kell lennie, hogy egyszer eljusson azokra a magaslatokra, amit az Olimpia jelent…

Békéscsabán elérkezett az a pillanat, amikor 20km-en bebizonyították országnak, világnak, hogy ez a kislány felnőtté vált, és nem csak nagy terveik vannak, hanem az elért eredmény, amely ezen a csodálatos napsütéses vasárnapon történt, utat nyitott az idei Főiskolás Világbajnokságra, az Európa Kupára, valamint a 2012-es Londoni Olimpia B szintjét is teljesítette, amivel akár az Olimpiára is ki lehet jutni. Kettőjük közös alkotása további fejlődési lehetőséget is takar az Olimpia A szintje teljesítéséhez.

Ezen a versenyen Eszter az első métertől az utolsóig könyörtelen és kíméletlen volt saját magával, és az ellenfelekkel egyaránt. Egy cél lebegett a szeme előtt, hogy egyéni csúcsot kell elérnie, és minél jobb helyezést kivívni. Mozgása harmonikus, erőtől duzzadó, egyenlő ritmusú volt. A második 10 km-e ugyanolyan volt, mint az első, ami azt jelenti, hogy ragyogó erő állapotban van, és véghajrája lenyűgöző volt mindenki számára. Ú;jfent bebizonyosodott, hogy csak az elvégzett munkának, tehetségnek és szorgalomnak lehet siker a vége.

Eszter a 20 km beérkezése után száguldott edzője karjai közé, hogy megölelhesse megköszönve neki azt, amit érte tett. Megható pillanat volt, mert a többiek a kimerültségtől a földön feküdtek. Ez a siker Eszterrel minden fáradságot elfeledtetett, mérföldkövet jelent életében ez a nap, hogy edzője és saját céljait a továbbiakban is el tudja érni.
A BEAC női gyalogló szakága Eszterrel kezdődött, és Eszter mellett fölnőtt egy következő generáció tehetségesebbnél tehetségesebb lányokkal, akik ontották és ontják a jobbnál jobb eredményeket a mai napig. Itt álljunk meg egy pillanatra, mert itt kell írnom Szabó Anikóról, kiváló edzőnkről, aki a gyerekekkel foglalkozik. Náluk kezdik el az atlétikát, neveli őket, és beléjük vési az atlétika szeretetét. Ennek a törődésnek az eredményeit most Békéscsabán is érezhettük.

Südi Anna és Benczik Viktória kiemelkednek a serdülő korosztályból, kiváló hozzáállásukkal, tehetségükkel, szorgalmukkal méltó utódai lesznek a mostani BEAC-os felnőtt utánpótlás korú versenyzőknek. A sporthoz való hozzáállásuk feljogosítja őket arra, hogy pályafutásuk alatt kiváló eredményeket érjenek el. Nagyon szeretjük őket, mint jelenségeket is, hiszen kedvességük, aranyos természetük mindenki számára lenyűgöző.

Südi Anna

A felnőtt Országos Bajnokságon:
Gerendási Eszter női 20 km-es gyaloglásban kiemelkedő egyéni csúccsal 2. helyezést ért el.
Időeredménye: 1 óra, 36 perc, 50 másodperc
A Serdülő Országos Bajnokságon:
Südi Anna 5 km-es gyaloglásban óriási egyéni csúccsal Országos Bajnok lett.
Időeredménye: 27 perc, 35 másodperc
Ugyanezen a távon Benczik Viktória állhatott fel a dobogó 2. fokára.
Időeredménye: 29 perc, 25 másodperc
A fiúk Serdülő 8 km-es távján Zéman Gergely 4. helyezést ért el.
Időeredménye: 50 perc, 05 másodperc
A lányok Ifjúsági 10 km-es távján Molnár Zsófia 10 helyezést ért el.
Időeredménye: 1 óra, 3 perc, 57 másodperc

Szakosztályunk nagyon nehéz körülmények, és lehetetlen anyagi helyzetben vívja minden napjait, ennek ellenére születnek szebbnél szebb eredmények. Mi felnőttek, akik ezt a szakosztályt vezetjük, soha nem adjuk fel a küzdelmet ebben a helyzetben sem, mert ilyen versenyzőkért, akik tovább viszik a BEAC szellemiségét és hírét, érdemes élni és dolgozni.

BEAC Atlétikai Szakosztály
Igazgató

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech