NAZ 7911

A BEAC cheerjei újabb schwechati ütközetre készülnek

2016. 06. 28.
NAZ 7911

Hat kategóriában – 4 tánc, 2 cheerleading – kvalifikálták magukat sportolóink a július eleji Cheerleading Európa-bajnokságra, ezzel klubunk adja a legtöbb indulót a háromezer versenyzőt megmozgató bécsi kontinensviadalon.

2016. július 2. és 3. között Ausztriában rendezik meg a Cheerleading Európa-bajnokságot. Az idén 6. alkalommal megrendezett kontinenstornán több mint 20 ország 3100 sportolója, 24 kategóriában méri össze szurkolói-, és tánctudását.

Az Eb-n az ELTE-BEAC adja a legtöbb magyar indulót, ugyanis a május 29-ei, országos bajnoki címekről is döntő, IV. ÉTC Cheerleading Championship-en összesen 6 kategóriában (4 tánc, 2 cheerleading kategória) kvalifikálták magukat sportolóink. Ezáltal egyesületünk lett hazánk legnagyobb létszámban induló és legtöbb kategóriában Eb-re kvalifikáló klubja.

Reményeink szerint az 1848-as vereséggel ellentétben idén győztesként hagyhatjuk el a Bécs melletti várost, amelyre minden esélyünk meg is lehet. Az ELTE és a BEAC 45 fős delegációval vonul ki az Európa bajnokságra, ahol nem csak egyetemünket, de Magyarországot is képviselik klubunk sportolói.

Kovácsik Rita, a BEAC cheerleader szakosztály vezetője szerint hazánkban az egyetemi cheer jóval nagyobb szerepet vállal a sportágban Európa más országaihoz képest. "Úgy gondolom, hogy már pusztán az a tény, hogy harmadjára is kint lehetünk az Európa-bajnokságon, óriási teljesítmény."

A FEM3 is vendégül látta cheerjeinket.

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni Jooble