NAZ 7911

A BEAC cheerjei újabb schwechati ütközetre készülnek

2016. 06. 28.
NAZ 7911

Hat kategóriában – 4 tánc, 2 cheerleading – kvalifikálták magukat sportolóink a július eleji Cheerleading Európa-bajnokságra, ezzel klubunk adja a legtöbb indulót a háromezer versenyzőt megmozgató bécsi kontinensviadalon.

2016. július 2. és 3. között Ausztriában rendezik meg a Cheerleading Európa-bajnokságot. Az idén 6. alkalommal megrendezett kontinenstornán több mint 20 ország 3100 sportolója, 24 kategóriában méri össze szurkolói-, és tánctudását.

Az Eb-n az ELTE-BEAC adja a legtöbb magyar indulót, ugyanis a május 29-ei, országos bajnoki címekről is döntő, IV. ÉTC Cheerleading Championship-en összesen 6 kategóriában (4 tánc, 2 cheerleading kategória) kvalifikálták magukat sportolóink. Ezáltal egyesületünk lett hazánk legnagyobb létszámban induló és legtöbb kategóriában Eb-re kvalifikáló klubja.

Reményeink szerint az 1848-as vereséggel ellentétben idén győztesként hagyhatjuk el a Bécs melletti várost, amelyre minden esélyünk meg is lehet. Az ELTE és a BEAC 45 fős delegációval vonul ki az Európa bajnokságra, ahol nem csak egyetemünket, de Magyarországot is képviselik klubunk sportolói.

Kovácsik Rita, a BEAC cheerleader szakosztály vezetője szerint hazánkban az egyetemi cheer jóval nagyobb szerepet vállal a sportágban Európa más országaihoz képest. "Úgy gondolom, hogy már pusztán az a tény, hogy harmadjára is kint lehetünk az Európa-bajnokságon, óriási teljesítmény."

A FEM3 is vendégül látta cheerjeinket.

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech